Prijava
   

Neonacisti u Srbiji

1. Klinčadija koja za Hitlera čula nisu, ali je njihov stariji brat jako kul tako ćelav u kombatu dok tuče Rome po ulici. Najbrojniji su na koncertima Ritma Nereda, a glasove im možeš čuti tek kad ovi zasviraju ''Put Beznađa'', jer druge pesme ne znaju.

2. Stariji brat koji smatra da su četnici srpska verzija nacista, kao i da reč ''patriotizam'' znači smrta svega što nije belo. Možeš ga videti kako napolju pije pivo i čeka bilo kakav razlog da se potuče, pa makar i pogled, jer nema posao, zbog broja krivičnih prijava, ili na koncertu Nereda, gde je uzor klincima, jer zna čak četiri pesme. Retkost je kad ovaj primer preraste u sledeći.

3. Veliki Srbin što razbija ambasade i misli da je veći patriota time što pritom salutira. Za razliku od modela ''starijeg brata'', ovaj ne prati istu modu, te je obučen kao klasični navijač, i nema ni onaj nivo znanja mlađeg brata, samo jako deluje kul taj pokret ruke.

4. Ova verzija je ona obrazovana verzija, ''krem'' njihovog društva. Uglavnom studiraju, a njihova shvatanja potkrepljena su znanjem, a ne pesnicama. Oni su zaduženi za trovanje umova klincima. Uglavnom su stariji, a vrlo često manipulišu onim manje inteligentnim ''kolegama''. Obrazovani su u ''patriotske'' organizacije, kako im država ne bi mogla ništa (sve i da hoće).

5. Peti model predstavlja one najkomičnije. Dok se prva tri modela uglavnom smire tokom odrastanja i shvate da to nema smisla, ovaj neonacista ostaje tru i u svojim tridesetim. Uglavnom fizikališe, jer mu je dosije pun ''razbojništava i tuča'', na koje je on ponosan. Otpada sa mlađom ekipom, jer su se njegovi odavno odomaćili u ćorci ili oženili i smirili. Sebe pronalazi u tekstovima Ritma Nereda, jer je ostao sam, i vodi svoju borbu rame uz rame sa zidarcem ispred dragstora.

6. Šesti i poslednji model obrađen u ovoj definiciji, zove se ''Bering Brejvik model''. To su oni koji su rešeni da promene nešto u korist svoje ideje, za razliku od 1,2,3 i 5. modela, čije armije praznih flaša slabo napreduju kroz neprijateljske redove. Uglavnom rade sami, a videćete ih kao tihe mladiće iz komšiluka, koji će vam se javiti onako tiho, odsutno, izgubljeni u svom velikom planu. Komšije penzioneri će ga hvaliti kao kulturno i mirno dete, koje m je uvek pomagalo da ponesu kese sa pijace. Naravno, sledeći put kad ih vidite, to će biti u vestima vezanim za neki masovni pokolj ili bombaški napad.

Komentari

Pa ovo bi trebalo da bude doktorska disertacija +

Ne znas da brojis :) "5. Dok prva tri" :D Inace preterujes,slazem se da je nacizam debilizam a Cetnici nisu bili nacisti al' brate ni ti nisi bolji,ti si onaj sto nema posao i kritikuje sve ostale poznatiji kao "Polni muzicar" xD

Pa namerno nisam naveo cetvrti, jer se to ne odnosi na njih....a ni Cetnike nisam okarakterisao kao naciste, upravo sam to naveo da to ti neki rade.....studiram istoriju, tako da bi bilo malo glupavo od mene da tako nesto kazem ;) i radim kad god imam priliku :)