Prijava
   

Nervni slom

Ponekad, kap koja je prelila čašu; a ponekad, u čašu pokuša da stane čitava kofa vode..Nervni slom. Pad sistema osećanja, vrednosti, stavova, nagona i potreba; gubljenje boja okolnog sveta, gubljenje sluha za lepe stvari..Gubljenje volje za životom, odbacivanje mogućnosti da može biti drugačije i bolje.
Mislio sam da sam čvršći i jači, da me ništa ne može slomiti i izmeniti. Znao sam tako malo o životu, uljuljkan u prijatno i lepo, u bezbrižnu toplinu malih radosti, u sigurnost uzetu zdravo za gotovo..I sad sam tu, a ne znam gde je to, postojim i to me sve više plaši. Saleću me ledeni strahovi za koje nisam znao da postoje. Pomislim, živeću još pedeset godina, i deluje mi strašno, i čini mi se mnogo. Previše me problema čeka..

Nervni slom nastaje kao posledica akumulacije stresa, nezadovoljstva i osećaja nemoći, ili u drugom slučaju naglo - izazove ga smrt neke bliske osobe, neki veliki životni gubitak, ili neka druga lična tragedija.
Stranje uma, kada kreneš kući od nekle, i rešiš da se baciš pod kola, ali ipak odlučiš da sebi daš šansu - neka budu zelena. Ako naidju baciću se, ako ne naidju - idem da pogledam neki film.
Neki se izbore sa nervnim slomom, neki, na žalost, podlegnu. Ostavlja posledice po zdravlje - zaboravnost, gubljenje nekih sposobnosti (koncentracija, sposobnost pamćenja lica i imena..), ali ko se sa njim izbori, postane jači čovek, sigurniji u sebe, i na život počne da gleda sa vedrije strane. Takvog čoveka posle nije lako pokolebati.

Ljudima koje pogodi ovakva nesreća treba pomoći, i tu nastaju veliki problemi : naime, danas su svi u nekim govnima i problemima, tako da je teško okružiti se pozitivnim ljudima koji će te ohrabriti i uputiti lepu i iskrenu reč, koji se smeju od srca. Drugo, poseta psihologu je sramota, ljudi dobiju etiketu da su bolesni i ludi, i drugi počnu da ih gledaju drugim očima i izbegavaju kontakte sa njima, a i psiho - terapija nije jeftina.
Zato sve češće imamo slučaj da neko sa oružjem počne nasumično da puca u školi ili na ulici, oduzme nekoliko života i mnoge druge zavije u crno. Tada se svi zapitamo kakve je probleme psiho imao i šta je tome doprinelo, ali tada je već kasno..

Komentari

Upravo prezivljavam jedan.

разумем у потпуности:(

e...jel ono srpska zastava na (oko) 35 sekundi ...ili je neki coban neku naopako okrenuo

Ladno jeste! Nisam do sad skontao