Prijava
   

Nova strategija za poziv u vojsku

Pronađena je strategija po kojoj bi se efikasnost vojske povećala. Poenta je u tome što ne treba više regrutovati osamnaestogodišnjake, nego veterane od po šezdeset godina.

A kako se to povećeva efikasnost ako dovedeš starce u vojsku?

Prvo, naučnici kažu da prosečni osamnaestogodišnjak pomisli na seks na svakih 10 sekundi dok starci na seks pomisle samo par puta na dan, što starcima daje dodatnih 28.000 sekundi po danu da se koncentrišu na neprijatelja.

Drugo, osamnaestogodišnjaci nisu živeli dovoljno dugo da bi naučili da zvocaju, a vojnik koji zvoca je opasan vojnik. Dok su starci u borilačkim rovovima verovatno će da kukaju kako ih leđa bole, kako su gladni i umorni i kako ne mogu da spavaju. Zbog toga će postati nestrpljivi i težiće ka tome da što pre ubiju neprijatelja kako bi zadovoljili na duže vreme.

Treće, osamnaestogodišnjak ne može ni da ustane pre 10 sati ujutro, dok će starac usati oko 4 ujutro da piša il' tako nešto. Ali pošto onda ne mogu da spavaju. I pošto su već ustali, onda bi mogli da pobiju par neprijatelja.

Četvrto, ako se neki od staraca zarobi od neprijatelja i bude oteran na saslušanje, zbog senilnosti se ne bi sećali ničega. Ipak je za njih malo teže zapamtiti ime, čin i redni broj.

Kamp za treniranje bi bio mnogo lakši za starce nego za 18godišnjake. Oni su već naviknuti na vrištanje od svog komandira i na mekanu hranu (ipak su okusili brak). Takođe su stvorili ljubav prema puškama jer su im puške bile izgovor da pobegnu od vrištanja svoje žene.

Ipak bi trebalo olakšati i poligon sa preprekama za starce. Ipak, ko je nekad video da u bitki neko mora da se popne na konopac od 12 metara ili da radi sklekove posle osnovnog treninga. A i trčanje je zamorno i beskorisno. Jel' ste nekad videli da neko pobegne od metka?

18godišnjak ima ceo život ispred njega. On još uvek treba da nauči kako da se obrije ili da započne razgovor sa lepom devojkom.

I ovo su odlični razlozi zašto deca treba da ostanu kod kuće i da nauče još malo o životu pre nego što krenu težim putem.

Komentari