Prijava
   

Novi Beograd

Ušće, Delta City, Rodić, Idea, Idea super, Roda cash&carry, Super Vero, Merkator, Bulevar gladnih, Merkur, Tuš, Tehnomarket...
Sve za shopping. Opština za spavanje i shopping. Tvrdnja da je most nepotrebno prelaziti zato što se sve za život može naći i u blokovima je suluda. Tu se može obezbediti sve za biofizičku egzistenciju i spavanje, ali život se nalazi negde drugde.
Dok se i NBG ne obogati raznolikim sadržajima, sedimo na klupi ispred zgrade i blenimo u hrpu metala i plastike na Ušću.

Definiciju sam napisao u ovoj formi jer me ovo već dugo tišti.
Molim vas, definicija nije bezrazložno pljuvanje nekog dela grada, i to kakvog dela, ali nedostatak normalnih sadržaja za život karakteriše NBG.
Sam autor potiče sa ove opštine.

Komentari

Pa dobar je NBGD. Gledaj ga malo drugačije. Ima nešto istine u tome što kažeš. Ja sam Zemunac koji živi desetak godina na NBGD i ima dosta stvari koje mi se sviđaju. Reka, kej, par mirnih i lepih splavova, Bežanijska Kosa (tu živim), pa i taj urbani šmek Blokova, dobro ne živim u njima nego svraćam pa mi nisu dosadni....Fontana i onaj deo oko starog Merkatora su mi isto super....

preseli su u Munze...

preseli su u Munze...

+100
Zemun....ili ga voliš ili ne razumeš....

Ja volim bre...jebo me pas i kad sam otišao...sad bi se vratio, al ne može...

BK? Bežanijska kosa pretpostavljam :) Tačno je to umnogome što si rekao. Medjutim, sa druge strane, čini mi se kao da je to jedan bezličan red zgrada (sa parkovima doduše +) koji se napušta u 8h, i onda opet puni posle 17h (ako nema gužve na mostovima). Po ranim planovima, Beograd je trebao da se kreće ka policentrizmu, ali nažalost, zapostavljanje gradske arhitekture i generalnog plana je dovelo do ogromne centralizacije grada. Centar grada je npr. danas na istom mestu gde je bio i pre 100, 150 godina o.O Što je za jedan veliki evropski grad u razvoju, koji pritom pretenduje na titulu metropole, nedopustivo. Nisu dovoljno pažnje posvetili najvećoj gradskoj opštini, možda i jesu, ali ne na adekvatan način. Pa nek izmeste bar 2 tržna centra u neki drugi deo za početak, nek nam daju normalan bazen i možda pozorište neko.
Konzumerizam je glavna odlika nbg-a :(

Drago mi je da diskutujete, jer to je bio moj cilj ovde, ne jurim skor, već želim da čujem vaša vidjenja :)

Има ружних делова, није спорно- али има и дојајних, типа кеј, блокови 70 и 44, Фонтана, блок 38... Ал' зато кад видим оне степенасте зграде у шездесет првом и другом, смучи ми се живот :)