Prijava
   

Oči na klocne

Za one koji ne znaju, klocna je panj ili komad štafne koji se podmeće pod automobil kad mu se iz nekog razloga skinu točkovi pa se u tom slučaju kaže da automobil stoji na klocne.

Posle dovoljno nespavanja ljudsko oko ima običaj da pokuša da se zatvori, proglasi nezavisnot od ludog mozga i ode na spavanje. U toj situaciji neki ljudi piju kafu, jedu slatkiše, umivaju se hladnom vodom, odvrću muziku do kraja i rade sve šta mogu da bi ostali budni. Kao što klocna drži kola da stoje kao da imaju točkove, ali ne možeš da voziš, tako i ovi metodi drže oči otvorenim i čoveka budnim, ali je nesposoban za bilo šta komplikovanije od traženja kreveta i ležanja u istom bez nepotrebnog zamaranja oko skidanja cipela i odeće.

-Ajde svrati posle do mene, pravimo roštilj, najavile se silne devojke da dolaze, ne mogu sve sam da postignem oko tolikog mesa, ako me razumeš.
-Razumem ja tebe, al' razumi ti mene, radio sam dvanaest sati, nastavio pravo na neki rođendan, tamo dočekao jutro pa produžio u firmu da stignem za prvu smenu, oči mi na klocne, ne znam gde bijem.

Komentari

Квалитетно и нашироко појашњено...!

+++