Prijava
   

Odbrana nelogičnog stava

Najgrčevtija od svih odbrana. Razlog višečasovnih svađa i dugogodišnje mržnje a neretko i policijskih intervencija uz naknadna uključenja dr Nade Macure.

Ukoliko neko zastupa nekakav stav zasnovan na argumentima, moguće je da ćete ga kvalitetnijim argumentima navesti da promeni mišljenje i podrži vas.

Ukoliko je stav o nekom pitanju formiran u odsustvu zdrave logike, nema te sile kojom ćete uspeti da prodrete ludaku u psihu i naterate ga da se predomisli.

- Dečko, kuda sa tim kerom?
- Poštovanje, čika Petre! To je moj pas, zar ga niste pre viđali?
- Kad si ga kupio? Gde ti je onaj mali, debeljuškasti, što sam mu davao šunke i parizera letos?
- To je Reks. Porastao je.
- Aaaaaa! Pa neće moći tako! Ima sad da zovem komunalnu inspekciju! I sanitarnu! I veterinarsku! I Radmilu iz Beogradske hronike!
- Pobogu, zašto?
- Ne može ta džukela tek tako u soliter!
- Pas ne živi u soliteru, živi isključivo u mom stanu. Gotovo da ne laje. Šetam ga sa korpom i na povocu i čistim za njim u parku. Uredno je vakcinisan, revakcinisan i čipovan, nikada nikoga nije napao a komšijska deca ga obožavaju. Šta nije u redu?
- Ne može i tačka! Kakva su ovo zla vremena došla, niko ne poštuje nas starije! Nije to moglo tako kad je Tita bio živ! Žaliću se i ombu .. obusm ... onom za prava građana! Ima da pišem i u kabinet Tadića! On je đubre ali otac mu je častan čovek i bio je u partizanima pa mi možda pomognu! I patrijarhu ću da pišem koliko danas!
- Ali zašto?
- Slušaj, sine: ja sam 1919. godište, deda mi je bio Hrvat nemačkog porekla a mislili su da je Jevrej pa su me greškom, zbog prezimena, odveli u nacistički logor na Sajmištu. Od '41 do '43 sam bio u logoru a posle sam otišao u partizane pa u Savez komunista. Dobio sam ovaj stan kao vojno lice a sin mi je '67 pobedio u takmičenju "Titovim stazama revolucije". Mnogo se bolje živelo za vreme Tita, kad ti ja kažem!
- I kakve to veze ima sa mojim psom?
- Jel' ti to vučjak?
- Nemački ovčar.
- O tome se radi! Ne može švapski pas u vojni soliter! Ne može i tačka!
- I drug Tito kome se divite do imbecilnosti je imao nemačkog ovčara, ako se ne varam!
- Tito je bio ustaša i baraba!
- Pa malopre ste rekli o njemu da je bio najbolji i ...
- NE MOŽE! Ako nastaviš da se svađaš ubiću i kera i tebe!

Komentari

i n t e r e s a n t n o +

Нека неко направи дефку за Наду Мацуру, ако већ није направљена. Ја се спремам данима али немам снаге...

Vredi pročitati....odlično +

Fen-om-enal-no:) Pretplacujem se na tvoje defke!

Уколико је став о неком питању формиран у одсуству здраве логике, нема те силе којом ћете успети да продрете лудаку у психу и натерате га да се предомисли.

Kolko dobro++

Odlične su ti defke :)

Најгрчевтија од свих одбрана.

И сви то радимо.