Prijava
   

Odricanje preko novina

Krajnji stadijum patetike. Jadnije čak i od kurčenja u čituljama. Ono što se dobija kada se pomešaju poremećeni porodični odnosi i urođeni primitivizam.

Davalac oglasa je uglavnom roditelj koji, razočaran ponašanjem potomka, donosi odluku da se javno ogradi od njegovih/njenih postupaka i izbegne da ga zajebavaju u klubu penzionera, na časovima heklanja ili ispred dragstora gde redovno pije.

Ukoliko se radnja dešava u Srbiji oglas se obavezno daje u "Politici" jer je najčitanija. U Crnoj Gori na ceni je dnevni list "Pobjeda", na Kosovu "Koha Ditore" itd.

Malograđanština onog koji se odriče posebno biva istaknuta ukoliko odluči da sa javnošću podeli sočne detalje svog teškog života i sve razloge koji su doveli do toga da se javno oglasi.

Ja, Savka Gazdić, od oca Krstivoje i majke Radmile, odričem se ćerke Slavice Ristić. Gospod Bog mi je svedok da sam Slavici u životu sve pružila i da sam uvek bila uz nju ali ne mogu joj oprostiti to što me već četiri godine truje mišomorom kako bi se domogla mog stana koji namerava da proda nakon moje smrti.

Slavica se nameračila na moj stan sa podmuklom namerom da njegovom prodajom vrati dugove koje je napravila kockajući se sa Mićom, Darinim mužem, u kafani kod gazda Toze. Svoju kuću, inače zarađenu kurvanjem po hrvatskoj rivijeri, je bogato opremila a meni nije htela da posudi novac da zamenim slavinu i vodokotlić.

Kad sam zimus pala i polomila nogu nije me obilazila, osim što je dolazila da se u mom stanu kreše sa Mićom, Darinim mužem, gazda Tozom i debelim Stanojem koji nam je inače rođak u 29-om kolenu. Takođe sumnjam da je na mene bacala čini i usmeravala negativnu energiju, budući da sam iza jastuka pronašla neki čvor od dlaka nepoznate životinje.

Iz gore navedenih razloga odričem se ćerke Slavice Ristić a njene dugove i dugove njenih potomaka ne priznajem.

Komentari

Nikad nisam do sada u novinama pročitao tako nešto ali sam čuo za to. Čak mi je i rođena majka u cilju vaspitavanja pretila sa odricanjem ove vrste. Pokidala si defku, devojko! :)+++

veoma dobra, čak odlična defka...
Ovo je bilo u praksi, često praćeno i sudski overenim testamentima u kojima se eksplicitno izbacuju ljudi... jedino mislim da šipci to ne objavljuju u kohi nego na banderi...

Onako kako sam navikao od tebe.
Odlična defka, vrhunski napisana, dobra tema.....sve kako treba i više od toga +

Zar to postoji??!!
+++

Zar si morala biti toliko glupa da navedes Kosovo kao drzavu ili odvojen region kako god...sto je toliko bitno gde krezubavi siptari se odricu od svoje nenabrojene dece -.-'. OD mene imas minuscinu jer si neobrazovana.

Shaky

Zar si morala biti toliko glupa da navedes Kosovo kao drzavu ili odvojen region kako god...sto je toliko bitno gde krezubavi siptari se odricu od svoje nenabrojene dece -.-'. OD mene imas minuscinu jer si neobrazovana.

Zar si ti morao da pokažeš koliko u svemu vidiš neku zaveru? I zar odmah moraš da vređaš devojku? To što ti ne umeš da zastaneš, udahneš vazduh i ponovo pročitaš napisano, te pokušaš da razumeš poentu - to je samo tvoj problem.

Pominjanje Kosova (i Metohije) nema veze sa glorifikacijom ili priznavanjem neke nezavisnosti tog dela Srbije, već je akcenat na dnevnim listovima koji u tim zemljama i oblastima izlaze. Sve su to veoma čitane (najčitanije) novine za taj kraj.

Tvoje pominjanje autorkine neobrazovanosti je teška glupost, odvaljena najverovatnije zato što ne znaš šta da kažeš.

U Crnoj Gori na ceni je dnevni list "Pobjeda", na Kosovu "Koha Ditore" itd.

Olololo

Preodlična autorka, baš bi bilo lepo da se aktiviraš i kreneš još da piskaraš :)