Prijava
   

Odsekao prst

Još jedna u nizu noćnih mora dežurnog doktora hitne pomoći u provincijskom gradu.

- Šta je sad sestro?! Pa zar ne vidite da pregledam ženu?
- Ali doktore onaj u hodniku je odsekao prst cirkularom.
Iz hodnika: S abrikterom bre ženska glavo!
- Recite mu da me zabole kurac, on je 10-i danas sa istim simptomima!
- Ne mogu to da mu kažem... Reći ću mu da se strpi, a i daću mu anesteziju.
- Ma anesteziran je on...

Komentari

ti mora da si lekar iz hitne, sa vama uvek problemi za nas majstore... abriHter je ravnalica, tu ne može da se odseče prst samo može da se odere ili otkine ako nosiš burmu, bre :)

Ili ako ga ne pokriješ abrikter, dok radiš sa cirkularom, koji je u sastavu mašine.

jebiga, ili ga je odsekao na cirkularu ili ga je odrao na abrihteru - nema tu između ništa, bez obzira što koristi univerzalnu mašinu...

Ja sam malo zelen ušao u temu. Za svog dugog veka nisam video kako mašina jede prs. Na moju sreću i sreću onih što sam ih gledao.
I samo da pozdravim ovog Stiva: http://www.youtube.com/watch?v=OMD3agP5hv0

I ja sam dosta zelen po temi obrade drveta, ali verujte mi video sam prst čoveka koji se povredio na abrihteru. Možda je skup okolnosti- dublje podešen alat i sve ostalo (nepažnja pre svega i verovatno dejstvo alkohola) dovelo do toga da čovek ostane bez dobrog dela vrha prsta. U svakom slučaju povreda na radnoj mašini vrlo ozbiljna a to doktori gledaju svaki dan i onda ih namerno puste da se pate u bolovima po čekaonicama.

taj mu vrh prsta nije odsečen nego bukvalno oglodan sloj po sloj, ali zbog brzine mašine deluje kao da je u pitanju sečenje, zamisli kako gledaš nekog da liže sladoled pa to ubrzaj 10000 puta :)

Bruse, veoma slikovito :D

Pa jes zajebano - svakako je ostao čovek bez dela prsta. A ovo za jezik i lizanje odmah me podsetilo na lavove koji imaju oštre neravnine na jeziku sa kojima mogu da sastružu meso sa kostiju... E zamisli onda to da te lizne 10000 puta brže! :D Zvuči gore od abriKtera što bi rekli gedžovani.