Prijava
   

Original CD/DVD

Vrsta digitalnog medija,koje u Srbiji kupuju samo gluperde sa puno love i sluze im da ih pokazuju gostima kada dodju u kucu.Ako zanemarimo autorska prava i slicne gluposti,niko nema razloga da kupuje original diskove,jer sve moze da nadje na netu........samo ako zna gde i kako!

Piraterija je zakon!

Komentari

paradoks je sto tkz "autori" unapred uzmu kintu za svoju dela a cesto i nedela a dileri su Ti koji ga silje i tupe i mos` misliti "izmislili zastitu autorskih prava" + Tebi i + pirateriji....PRATERIA LIBRE

мени су сви оригинал.
ствар је у пристојности, а не парама.

Normalna je stvar kupovati originalne diskove, svugde sem kod nas, ocigledno. Kod nas se naglasava ORIGINAL disk, iako bi bilo nomralno da se naglasi PIRAT, ili KOPIJA. Zamisli da ti napravis nesto, a neko to prisvoji i napravi kopiju, i prodaje ga trostruko jeftinije. Od cega bi ti ziveo????? sa zadovoljstvom, veliki - !

Kod nas "umetnici" ne zive od prodaje diskova,zato sto su preskupi i tirazi su im smesni.Svaki "umetnik"koji drzi do sebe pare zaradjuje na tezgama po Evropi.Rok muzicari u nasoj zemli su propali i nisu vise u stanju da naprave bilo sta pristojno,sto bi neko pozeleo da kupi.Oni koji jos nesto vrede,zaradjuju na neke druge nacine....Sto bi neko bacao pare na diskove,jer cak kad bi svi kupovali originale,muzicari bi dobili kurac?Autorska prava su smesna u Srbiji,jer cak i cuveni Sokoj postoji da bi gmazovi iz upravnog odbora sebi trpali tudje pare u dzep.Mi smo jako malo trziste i nijedan izvodjac ne moze da racuna da ce zaraditi na diskovima,vec samo na koncertima ,reklamama i sl.komercijalnim stvarima.

Levi, ako autor napravi album on unapred uzme kintu i kao sto talentovano glup kaze, on zaradjuje od tergarenja a to da se neko kiti tudjim perjem, pa ja jos nisam video da npr Corbin album pise da nije Corba neko Mika svercer ili Cane iz glavne, znaci to ne pije vodu. A i jos nesto, prisustvovao sam kada je clan popularnog benda doneo cd- ove njegove grupe na tezgu jel izdavac komuna je prodao tiraz recimo od 10 000 i to je to a album je bio vise nego trazen (Nije narodnjak ili pink) i ko bi danas znao za grupu SARS, ZBOGOM BRUS LI ili PIKNIK da nije neta. A vama sto se lozite na satro originale tj Vi mislite da je original cd koji ima reci pesama i koji imaju slike benda....samo nabavite dobar stampac i bicete bolji od vecine izdavackih kuca u Srbiji. Hvala na paznji i dovidjenja.

ne pricamo o tome kako funkcionise SOKOJ, vec o kulturi. Diskovi nisu preskupi. Licno se ne palim na to, kao kupovina originala i sve sto uz to ide. Ali ako je neko nesto napravio, uradio, privredio, onda je red da mu se na adekvatan nacin zauzvrati(odakle li sam ovo izvukao:)). I ne pricamo samo o nasim bendovima i pevacima, vec i stranim. da nemaju dobit od toga, zasto bi se neko trudio da njihove diskove uopste plasira na trziste, kad je tu internet? Ista je prica i sa filmovima. Bioskopi nam propadaju, bas zbog te piraterije. Kultura odlaska u bioskop ili pozoriste kod nas gotovo da i ne postoji.

Levi, svi autori unapred dobiju kintu a danas se lbumi prave da bi masa naucila tekst za buduce koncerte. Bioskopi....moze biti da su i zbog toga propali a opet....bioskop koji nema wc tj ima ali uvek je neispravan ili bioskop koji ima nesto jaci zvuk od mog kompa, ne zasluzuju ni da postoje.

Dobro, ali i svi tekstovi mogu da se skinu na netu, zar ne? :). I oni pristojni bioskopi zvrje prazni, da se ne lazemo. Jednostavno nece ljudi daju pare da gledaju film na platnu, sa 78D uktramultigigabeton soround ozvucenjem, kad moze da pogleda na svom 17-incnom monitoru uz Keno zvucnike. Dodje mu isplativije :),Necu da produbljujemo temu kroz komentare na definiciju, nije u redu.

Nisi u pravu za bioskope,jer statistika pokazuje (barem na zapadu),da i pored interneta i piraterije,posete bioskopima ne opadaju.Svakom filmofilu je jasno da dobar film moze da se pogleda samo na platnu.To sto vecina ,osim par bioskopa ,ne zasluzuje da se tako zove i sto im je kvalitet zvuka i slike jadan,tesko da moze da bude mesto na kom sa uzivanjem mozes da pogledas film.Nisu pirati uzrok propadanja bioskopa,vec zanemarivanje i nedostatak ulaganja u opremu i reklamu.Vecina bioskopa u BG ima sale sa opremom koja je postavljena pre 30 godina....