Prijava
   

Osoliti nekome guzicu

Starinska zanimacija, mahom seoska. Način na koji revnosni poljoprivrednik, voćar ili bostandžija kažnjava i rasteruje klinčuriju koja mu upada na posed i krade proizvode za prodaju. U jednom periodu se jako dobro primilo pa je to radio svaki domaćin koji drži do sebe.
Postupak je sledeći: uzme se vazdušna puška i grumenje kamene soli koje se usitni da odgovara kalibru cevi. Kada se primeti klinčurija u krađi, prikrade im se sa tako punjenom i nategnutom puškom maksimalno moguće i gađa se u debelo meso. Ako je domaćin precizan, nema mogućnosti teških povreda, a i odeća malo ublaži pogodak, te zrno uđe tik pod kožu. Telo samo razloži tu so vremenom, nema opasnosti po zdravlje, ali užasno peče i uskraćuje mogućnost sedenja na duži vremenski period.

- Dobar dan, komšija. Šta se radi?
- Evo, ništa. Poludeh od ove dece, sve mi trešnje pokradoše, a šta su samo grana polomili... Al' sam im doakao, hehehe. Ne da sam danas fino osolio jednog malog debelog što nije mog'o dovoljno brzo da trči! Zapamtiće me, hehehe. A kod tebe šta ima?
- Ništa, ceo dan se žena i ja mučimo da nađemo detetu dovoljno meko jastuče da može da sedi, pa rek'o da popričamo malo ti i ja...

Komentari

ništa bez dobrog obrta :-)

Eh, još da je ko u latino sapunici... :)

bilo bi latino po guzici :)

Stari provereni metod... ali kako se za koga uzme :)+++

Zamrlo ovo otkako uvedoše i popularizoveše prava deteta.
Hvala, ljudovi

jes, ne smiješ više đetetu ni šamarčinu zalijepiti

Još ako se debeli malo ojeo...ju ju ju ju ju +++

Pisao sam ovo na osnovu tuđeg iskustva. Jedno vreme, davno beše, ovo bilo baš moderno. Lik pričao da je spavao potrbuške poprilično dugo :)

А немој Ђембелог да дираш! Ђембели гладаааан! :)