Prijava
   

otpor

Organizacija formirana od strane moralnih politicara cija je svrha regrutovanje omladine radi ostvarivanja politickih ciljeva.
Naziv "otporas" se cesto koristi i za to da se oznaci mladja ostrašćena osoba koja bi sve da resi "na prečac" i po kratkom postupku.
Slicne organizacije delovale su svojevremeno i u ostalim "bivsim komunistickim" zemljama,a svima je (osim zajednickog izvora prihoda) bilo zajednicko i sledece:
Razlog za formiranje bas ovakvog pokreta:
-činjenica je da je omladinom najlakse manipulisati,i da se isti (posebno studenti) lako mogu ubediti da je "na njima buducnost" i da od njih nesto zapravo zavisi.
Razvoj situacije:
-Po dobro oprobanom receptu,"omladincima" ce se "ostarinci" prvo uvuci u bulju,nazvati ih mladoscu i buducnoscu zemlje.
Kako je bulja mlada i jos uvek rastegljiva,komotno moze da primi nekoliko vlasti i novca gladnih politicara.
-Nakon toga,politicari "iznutra" omladini ugradjuju svoju ideju,ali tako da oni ne pomisle da im je to neko drugi rekao,vec da su se oni sami toga setili.
-Zavrsnica krece kad se omladinci napale kao veprovi i iskoriste svoju neobuzdanu energiju za "obavljanje posla".Nakon toga politicari izlaze iz skrovista,"cisti kao suze" i vise nemaju vremena za njih,osim mozda za nekoliko "glavnih" koji ubrzano napreduju u sluzbi,kao i u novcaniku.
I eventualne posledice:
-ako se slucajno desi da se pokret okrene protiv svojih osnivaca,ubrzo nakon toga gledamo kratak prikaz kako se od "buducnosti zemlje" i "nase mladosti" na brzinu stize do titule "balavci koji ne znaju nos da obrisu"..

Otpor stoko!

Komentari

bogami, zvuci kao insajderski uvid, ocito nisi bio medju nekoliko glavnih :) ne mari, nisam ni ja :)