Prijava
   

Ozbiljne pare

Ozbiljne pare su ona količina para koja je za pojedinca trenutno nedostižna, a koja bi mu rešila sve probleme. Ono što je zanimljivo je da ozbiljne pare uglavnom izazivaju osmeh na licu za razliku od smešnih para koje izazivaju suze.
Ipak, ovo je sasvim relativan pojam jer ono što su recimo Bilu Gejtsu smešne pare većini nas su ozbiljne pare.

Komentari

Dobar izraz, dobar pristup.

Ozbiljne pare...stvarno, koliko je to?
+

Stojim ja u redu pre neki dan u Rajfajzenu u Bezistanu, nagomilalo se ljudi. Uđe neki lik i stane na kraj reda, vidi se da se smorio i pita "a radi li uplata u onim boksovima iza", ima tih boksova u bankama, propuste tamo kad je gužva... i uglavnom, riba sa šaltera skoro da je upotrebila ovaj neodređeni izraz, ali slično. Tj. kaže "tamo se ide samo za velike uplate". I ono fazon, ceo red, svi ćute, tišina. Blam ljude da pitaju šta je velika uplata. Kažem ja ovom iz obezbeđenja što kao reguliše red, a blene u dupe samo jednoj, ali namerno da svi čuju "imam ja veliku sumu". Pita ovaj koliko imam, a ja kažem da imam 9.000, da poplaćam skupe račune. I nasmejao mi se u facu, nije pokazao put ka boksovima. Tako da kontam da su ozbiljne pare više od 9.000, čisto da pomognem razotkrivanju nepoznate.

Svidž na defku, svidž na priču Agilnog:)

A odgovor je od 5677888221000 švajcarskih franaka. Pozdrav.

Ozbiljne pare...stvarno, koliko je to?

One koje mogu nešto da promene...valjda. Ako nemaš stan, onda kinta za stan, tako nekako.

Mlogo više od plate definitivno! Po meni cirka ako skupiš 5 000e za polovni BMW, ozbiljne pare su one koliko košta nov. +++

Tenk ju na komentarisanju.
Ozbiljne pare su ipak rastegljiv pojam i džabe diskutujete i nalaze se tačno između mogućnosti i želja.