Prijava
   

Pakao

Nadam se da ću vam sledećim primerom najbolje dočarati svrhu i smisao pakla.

Čovek dolazi u pakao. Svuda oko njega nagi ljudi plaču i povredjuju se. Užasnut prizorom, odlazi do samog đavola i sa zaprepaštenjem progovara: ''Oprostite, a ... oni svi plaću i povređuju se ... i to sve sami rade, nema egzekutora ni ... pa me zanima zašto oni to rade sebi ... to jest ... kako ste ih naterali na to?''. Na to mu đavo odgovori: ''Prosto, vrlo prosto. Učinio sam da svi imaju sedam pogodaka na loto-u, a onda sam im pocepao tikete, svima do jednog''. I dodade, sekund kasnije: "Šalim se, sinak, šalim se." Čovek uzdahnu i ponovo upita: ''Pa šta je onda?'' Nakon kratkog razmišljanja, đavo progovori: ''Pokušaj da se setiš neke osobe koju si poznavao, nekoga ko je za tvoja merila bio izuzetno glup - ali ne jedan od onih dobričina glupana, nego izuzetno glup i isto toliko zao i pokvaren, nekoga ko je počinio mnoga dela koja su, recimo, samo svakodnevne sitnice, ali opet vrlo pokvarene i vrlo glupe. Možeš li to?''. ''Mogu'', odgovori čovek. Đavo nastavi: ''Zamisli sad, mališa...ja pucnem prstima i svi oni slični njemu, i oni još gori, shvate!''. ''Šta shvate?'', upita čovek iznenadjeno. ''Da su gola govna! Odjednom, njima je jasno. A i dalje se savršeno sećaju celog svog života i svega što su uradili. Samo je razlika u tome što su sad svesni realne vrednosti njihovih postupaka. Evo, sine, gledaj ih. Šta misliš, šta bi drugo mogli da rade nego ovo? Šta će im drugi mučitelj i veća kazna?

Komentari

Ово би требало да буде дефиниција дана.+чина!
Одакле је ово из примера?

He, iz moje pakleno zagrejane glave :)

u jebote, što je taj đavo neki fin čovek :O

Ovo je jedna poučna priča sa poentom i poukom,ovde nema loših likova :D

A šta je s onima koji već znaju kolika su govna i boli ih uvo zbog toga i nastavljaju da budu još veća govna? Ako takvih uopšte ima...

Lakše će im pasti xD

Duboko, duboko... Imaš moj Pljus!

aj kao da ti i ja dam + ;)

Samo mi reci odakle C/P?

Ovo je iz Marčelove knjige "Zajedno sami"

Pročitaj ti tu knjigu opet, puzzler, pa sklopi slagalicu.

Naivno jako, isto je i sa pesmom Nedođija BB:,, I zato što ne znaju da su loši loše time briše se i zato činim sve da jednom...MA DAJ, UĆUTI, GADIM SE!!!". Kao nisu bili svesni šta rade, ustvari glupi, a da su znali, ne bi to činili, mada, možda je to neki psihički mehanizam samoodbrane, ko zna.

Znaci ko kad bi neko ko potiskuje shvatanje i razmisljanje o svojim losim postupcima prema drugima, a i sebi, a ima u sebi kapacitet da raspozna sve to, pojeo neke pecurke, ludare?

Đavo dobrica.Lepo sročeno. +