Prijava
   

Palma

Palma je pravi nosilac srpske tradicije.
Kako je to bilo onih 500 godina? Deda, pradeda, ko li već, voda opanke dok Turčin trndači babu. Koju je već istrndačio aga na dan venčanja, kako se to zvalo "pravo prve bračne noći". A posle njega dedin tata, iliti, jel'te, mladin svekar, koji je slinavog sina i oženio da bi sebi doveo mladu ženu. Kao i njegov tata, i tatin tata itd. I kad se posle age i svekra i ovih kojima su vodali opanke rodi sin, ne zna se čisto da li je sin, ili unuk, ili aginče, ili nakot nekog bosanskog gladova, Turčina. Kad seronja malo poodraste, otac ga hitno oženi mladom snašom, racunajući "ionako nije moj, jebiga, da dovedem ja bar sebi pičku da se nasitim dok mogu, pošto su se na onoj mojoj ionako svi izredjali". I tako se otac malo ogrebe, pošto je pre njega bio samo aga, dok naravno, vodanje opanaka ne predje na sledeću generaciju. Ne treba gubiti ovde iz vida da ti Turci sa onim Turcima iz Turske nemaju blage veze, nego su poturčeni Srbi, tzv. "poturice". Tako se čuva čistota rase Nebeskog naroda.
E, onda odoše Turci, a dodjose sreski kapetani, opštinari i žandari. U Beogradu već narodni poslanici, ministri, masoni, kafedžije itd. Pa onda četnici, pa partizani, pa komunjare, odbornici, državni sekretari, direktori, "biznismeni"...
A žene vide kakva je situacija i tradicija, pa se same poturaju, a drugaricama koje neće, ili se stide, pričaju onaj vic kad su dve žene došle kod Svetog Petra, pa jedna kaže "ja sam celog života bila smerna i skromna..." a druga "nema toga koga sam zaobišla, davala i onima koji nisu tražili...". A Sveti Petar ovoj drugoj kaže "pričekaj me tu iza oblaka dok ovoj prvoj dam krila" "Jao, pa da budem andjeo?" "Ne, nego da budeš guska k'o što si bila celog života".
A razni Palme "žive život", i ponose se srpskom tradicijom

Komentari

Ovo je fenomenalno. + i *

Dobre istorijske paralele. +++

Prerano turih krst, trebao sam minusirati.
Jebao si Boru Stankovića, i nečistu krv, nije ti originalno a i to pravo prve bračne noći nema veze sa istočnim i otomanskim feudalizmom. Pomešao si istok sa zapadnom Europom. Aga što je hteo, silovao je protiv svih ustaljenih propisa i obično kajmakami to nisu tolerisali. Inače ih turčili silom i trpali u hareme. Ako neka zatrudni od silovanja abortirali su ga travama, tako da.... Šta da ti kažem.
A u vezi Nečiste krvi i Borislava Stankovića, mnogo ste bre opsednuti seksom deco jebem li vas balave. Ženili su oh mlade kako bi imalo ko da mesi hleba da radi i da pomaže u polju, ako mislite da su baš svi bili pičkopaćenici i kao vas drkadžije odakaćeni pornografijom grdno se varate. Nekad nije bilo pornjave već se gledalo kalo preživeti. Ako je neko ženio sina mladog, to je zbog radne snage, pičke je bilo ionako.

Hvala mnogo.
Teško je komentarisati ritički osvrt autora "Ja, Ja, Vundabaa" i "Makijato". S poštovanjem...