Prijava
   

Panker-basista

Zvanje za koje je potrebno svega 2 dana spremanja. Pank je sam po sebi jednostavan, a kada se svira bas gitara, to postaje mizerno smesno. Dovoljno je da se nauci kako se stiska i trza zica, i eventualno poznavanje tonova na zadnje 2 zice. Sve preko toga je previse za njihov krhki mali mozak.

F F F F G G G G A A A A G G G G
...i tako u krug do kraja pesme

sledeca pesma:
F F F F A A A A C C C C G G G G
...i tako u krug do kraja

Komentari

hahaha ppotpuna istina++++jes da ima jos malo vise od toga ali nisi daleko:)

Ako je lako, to ne znači da basista ima ''krhki mali mozak''.
-

+

Знаш оно кад је панк гитариста отишао код доктора јер га боли глава и доктор му каже: ''Морам да ти извадим мозак да га испитам, а ти дођи за недељу дана опет на преглед''. Извади му доктор мозак, а панкер оде. Прође недељу дана, а панкера нема. Зове га доктор на мобилни: ''Ало, панкер, што не долазиш да ти вратим мозак, бре?'', а панкер ће: ''Ма који ће ми, прешалтовао сам се на бас''...

Sad vidim da nemaš ni veliku maturu...

Зашто, Валдемаре? Дефиниција је скроз реална. Чак није ни превише карикирана. Један мој колега је прошле године почео да свира бас у панк бенду. Две недеље пре тога је купио бас и тад почео да свира. После годину дана, нађемо се ја и он нешто на факсу и започнемо разовор о музици, па ми причао како је имао мини-турнеју по Србији и Македонији са бендом, како им много добро иде, како су супер свирке. Онда му ја кажем да сврати код мене да џемујемо мало и да понесе бас, а на то ће он мени: ''А је л' имаш штимер да га наштимујем ако ми се раштимује успут?''

Мислим, супер је лик, готивим га, али јебига. :))

А није он једини такав басиста. :)

Pank je posebna kategorija. Od njega ne očekuješ virtuoznost u izvođenju, od njega očekuješ angažovanost, politički stav, energiju, jednostavnost, agresivnost itd. Inače, svi oni koji se danas bave rokom i sličnim muzikama u poređenju sa jednim npr. Bahom su gluvi amateri. Tako bi mogao i džez klaviristi da se smeje student prve godine muzičke akademije.

Inače, svi oni koji se danas bave rokom i sličnim muzikama u poređenju sa jednim npr. Bahom su gluvi amateri. Tako bi mogao i džez klaviristi da se smeje student prve godine muzičke akademije.

То је углавном тачно, али не мења чињеницу да панкери оснивају бендове, а да не знају да наброје три тона из хроматске скале, што даље значи да је дефиниција ТАЧНА. :)

od njega očekuješ angažovanost, politički stav, energiju, jednostavnost, agresivnost itd.

Хехе. :) Политички став. :)) Интересантно је да се код свих, и словима СВИХ панкера које сам упознао тај политички став своди на ''АНАРХИЈА! РУШЕЊЕ СИСТЕМА'', а кад га питаш ''И шта онда, шта ће бити кад га срушите и дође та анархија коју сви тако бесомучно помињете?'' он не зна шта да одговори, а не зна зато што је празноглави џибер с улице кога су и рођени родитељи испичкарали с улице јер је говно лењиво, који је чуо како је много кул бити панкер и не радити ништа у животу, и као се ''борити против система'' (притом не нудити никакву алтернативу). Јебем ти ја такав политички став. Нека изучи школу, прочита једно 500 књига о политици, па ће да има политички став. Наравно, сконтаће како је био глуп док се ложио на панк.

*испичкарали из куће

Pa ako hoćeš tako, metalci su idiotski zaluđenici koji se lože na neke mistične stvari koje ne razumeju, a metalski basista je idiotski zaluđenik koji zna tri hromatske skale, a koji se loži na stvari koje ne razume, a svira u bendu koji obrađuje teme na koje se loži a blage veze nema šta bi u stvari to trebalo da znači... Svaki subkulturni pokret čini gomila naloženih likova, i mali broj onih koji znaju o čemu se radi, i koji mu daju smisao. Ti koji nemaju pojma o onome na šta se lože otpadnu od pravca u prvih par godina bavljenja. Tako da...