Prijava
   

Papirologija

Sve učestaliji izraz za dokumentaciju među priučenim političarima i instant ministrima. Reč nije samo posledica (ne)pismenosti već i posprdnog odnosa Srbina prema formi („Neka se samo završava na - logija, zezn’o sam ih hahaha!“) koji funkcioniše bolje na časnu reč, zbuni se kad vidi slova. Ostaje dilema da nam treba zameriti jer smo, zahvaljujući Turcima, više usmen nego pismen narod. Nakon Turaka dođoše Nemci, pa otud i ona : „Bolje da me juri Turčin sabljom nego Švaba olovkom!“ Kada je u pitanju birokratska svakodnevica, zbunjenost je prisutna i sa jedne i sa druge strane šaltera. Ne zamerite šalteruši niti šalterašu, zar očekujete više od njih nego od ministra?

“Evo, ja vam obećavam, to će se sve završiti u roku od 15 dana . Već su predati zahtevi za građevinsku dozvolu i ja vam poručujem da će sve u vezi sa, ovaj, … papirologijom uskoro biti rešeno, jer nikome ne pada na pamet da gradi bez dozvole“.

”Prihvatio sam mesto savetnika zbog mogućnosti da pripomognem ljudima. Na primer, mene papirologija ubija. Verujem da isto oseća i običan svet koji dođe u ministarstvo da završi neki posao. E, onda, ako je to u mojoj moći, ja se potrudim da se stvar završi brzo i efikasno”.

Komentari

„Neka se samo završava na - logija, zezn’o sam ih hahaha!“ hahahhahahah :)

"Bolje da me juri Turčin sabljom nego Švaba olovkom!" xaxaxa +!

više usmen nego pismen narod

Fenomenalno!

„Bolje da me juri Turčin sabljom nego Švaba olovkom!

Ovo nisam čuo dosad, odlično.

Aminujem. Čekamo rabove sajtovske, tzv. moderatore, da čekiraju ovo

Вала Трућ уме да извади ове добре нафталинке.
Права дефиниција за одабране.
Власти се мењају, а папирологија и даље остаје један од највећих проблема нашег друштва.

Уствари сад видех да је Партизанка предложила, а Трућ аминовао.

Ne, ne, ne... Fali ti jedan papir, Fendere.
Partizanka predložila, Zero aminovo, a Truć puko štiklirao.

То је још један пример да је сајт онакав каквима га учине аутори и учесници, а не модератори. Мада јесам неку ископао сам, мислим да је Радјардова.

Зеро се само убацио, а партизанка предложила по партијској линији партизан-лола-рибар...

Kao klinca me je uvek zbunjivalo to što postoji papirologija a ne postije papirolozi. Odlična definicija. +

Bio je to timski rad.
:)
(pederski samjli)

Najgore je sto sam ja u drugoj zemlji i sto sam odvalila ovu rec tamo na salteru i salterusa me gleda mrko, isto kao ove nase salteruse, i ja jos dadam na njenom jeziku:
Sta je?! Sta me gledas?! Ko ti dade posao kad ne znas sta znaci papirologija?!
-A, stvarno ne znam...
-Ma, jebem ti ja mater, mislis mozes da me jebes samo zato sto sam stranac! Idem da nadjem onog sto zna sta je papirologija!

:D :D :D