Prijava
   

Pariz

U svim holivudskim filmovima koji su apokaliptične (smak sveta i ostala čudesa) tematike, primetićete da posle bilo kog američkog grada, prvi grad koji najebe u ostatku sveta bude Pariz. Neverovatno je da to bude Amsterdam, Seul, Johanezbugr ili Velington - ne tu bude baš pariz. Ispada da postoje "the almighty" USA, Pariz i ostali.

Ta logika, khm... ovaj, totalno debilisanje služi da se u svakoj sledećoj tinejdž komendiji prave planovi za odlazak u .... pogađate - Pariz. Ah, taj grad ljubavi, to svaki pravi tinejdž amerikanac i svaka prava amerikanka mora da vidi, oseti, napravi najneverovatnije orgije jer to je Pariz. (Namerno sam stavio malo a ispred amerikanac i amerikanka).

I u hororima se putuje u Pariz. Njihovi studenti i srednjoškolci uvek za ekskurzije putuju tamo.

Poslednja ekskurzija 1 (avion eksplodira kad poleti ka Parizu).

Onaj film sa meteorom što nije Armagedon, gde Morgan Frimen glumi predsednika SAD (prvi grad kog ogroman komad tog meteora koje se izdvojio prvo razrova Pariz, kao da se svemir kuglao).

Armagedon (nije najebao, ali prvo prikazuju snimak Pariza da se svi skrivaju).

Onaj novi kao sf-horor, gde biljke odlučuju da onesposobe ljude i pride ih ubiju (panika, haos i totalni raspad sistema bace u totalni kolaps ceo SAD, a tek posle toga, na kraju filma - Pariz).

Komentari

Pa zar nisi znao da je Pariz glavni grad države Evrope?

U, Piro, uze mi komentar iz usta! Mada to valjda svi znaju...

И, наравно, из сваког кутка Париза, из сваке собе и са сваког прозора или терасе се види Ајфелова кула... к'о да је висока 16 километара :)

+ i za tebe i za komentare.

Ajfelova kula i Kip Slobode, objekti za izbegavanje u apokalptičnim situacijama. :)

Ti gledaš iste filmove kao i ovi teroristi?