Prijava
   

Patriota

Svaki gastarbajter koji na vrat stavi kajlu sa krstom, na retrovizor brojanicu a na zid ikonu njemu nepoznatog sveca!!!

Pokraj crkvene prodavnice parkira se BMW nasred ulice!Iz njega izlazi lik u majici dva broja manjoj nego sto je normalno za njegovu gradju sa prebacenim volovskim lancem preko na kojoj visi krst od pola kilograma,a ne rijetko i kokarda priblizne gramaze,prolazi preko reda i zajebanim tonom kaze:-dacete mi ikonu od onog sveca sto se slavi svakog 20.januara i to onu najskuplju sto su je svestali na Olimpu u Italiji(Sveta gora u Grckoj).
Dobija zeljenu robu,sjeda u auto i sa skripom guma odlazi u nepoznatom pravcu.

Komentari

Jeli,jel stvarno veruješ da takav postoji?
I baš Srbin,kako nije neki Šokac ili Musliman,pa i oni imaju radnje sa verskim rekvizitima,da ne kažem crkvene radnje.

a,sta je sa ovim patriotama sto zive ovde!pa,njih gledamo svaki dan!zar ne!

Prvo nemoj se drzat bukvalno svega sto sam napisao,naravno da sam malo preuvelicao i govorio generalno,ali isto tako sam licno bio prisutan na slavi gdje je domacin kuce zaboravio kako mu se zove slava(tj. svetac koga slavi ) a kao podsjetnik mu je posluzila ikona na zidu,za koju se kasnije hvalio kako je osvestana u nekom manastiru.
A sto se tice obrazovanja gore pomenutog(opet generaliziram) masu puta sam se uvjerio koliko ovi samvremeni kvazi-vjernici i patriote uopste nemaju pojma o smislu vjere i stvarima na kojima se ona zasniva.
Naravno nije problem da ti imas svoje misljenje(zato i postoji "palac na dole") ali mislim da sa ovim nisam nikog vrijedjao nego sam napisao bolnu istinu.

boby,ti si sigurno pun rekvizita :)

Nisu svi gastarbajteri isti -

Dobar si, student, dobar... opleo si ih minimalno... može o njima da se napiše esej, pa opet da ne preteraš...
+++