Prijava
   

Patriotizam

Osjećaj koji se u našem narodu javlja u slučaju:
- ratnog ili predratnog stanja i/ili
- uspjeha naših sportskih radnika.

Iako su mu podložni svi građani, najjače je izražen kod pripadnika nižih klasa.
Tako ćete, u prvom slučaju, biti u prilici da našeg prosječnog patriotu zateknete kako u pet sati ujutru luta oko svog imanja bez cilja i smiraja. U slučaju da udjete u interakciju, vjerovatno će vam objasniti kako mu san ne dolazi na oči od silnih briga koje su ga okupile, a vezano za suverenitet i nacionalni integritet naše države. Ipak, ne dajte se zavarati. U najvećem broju slučajeva, njegov je red da čuva ovce a nije popio svoju jutarnju dozu loze pa je malo dezorijentisan.
U drugom slučaju, patriota dolazi iz urbane sredine. Rođen je i odrastao na ulicama nekog većeg grada ali ga život nije mazio. Iako u školi i nije bio među najboljima, za ortake i kraj daće i život. Vjerovatno ne zna razliku između forhenda i bekhenda te ne može svojim stručnim mišljenjem doprinijeti uspjehu nacije. Međutim, ako postoji nešto za šta je naš patriota talentovan i za šta nije neophodna posebna obuka, onda je to bodrenje sportista u obliku vrijeđanja njihovih protivnika uz obilno spominjanje ascedenata pomenutih.
U zadnje vrijeme se javlja i izuzetak od ove dvije grupacije. Prezentuje se u obliku pripadnika mlađe populacije koji imaju pristup Internetu a samim tim i društvenim mrežama. Iako su vjerovatno pogrešno odgovorili na pitanje na Conquiztadoru - ko je predvodio srpsku vojsku 1389.- , oni će ipak svi odreda kao sliku profila staviti crni kvadrat kao znak protesta zbog načina na koji se tretiraju Srbi na Kosovu. Poslije toga će otići u najbliži klub kako bi se što brže ušljemali.

Komentari

Glupo je - iz prostog razloga sto nisam ni nepismena, ni glupa, ni siromasna a patriota sam. Def. sam procitala do pola i odustala...
Ne mozes generalizovati ljudi i pri tome ih vredjati. To u sustini najvise o tebi govori.
Mrzim izdajnike!!