Prijava
   

Pepsi služba

Nezaobilazni par, Stanlio i Olio skoro svake škole u Srbiji, PEdagog i PSIholog. Zanimljivo da bi ih većina škola koje ih imaju u popisu inventara rado dala na poklon, ali slabo nešto ide. Osnovna funkcija im je sedenje u kancelariji i smišljanje smicalica u cilju komplikovanja vaspitno-obrazovnog procesa. Povremeno i popričaju sa nekim delinkventom i totalno ga smore, verovatno se nadajući da će taj sve učiniti kako ne bi ponovo došao kod njih na novu turu smaranja.

- Pa kako da vršiš nuždu kroz prozor, ti si mnogo dobar. Jel' tako da to više nećeš da radiš?
- (zbunjeno) Jeste.
- Eto, problem rešen!

Komentari

Meni je psihologica (ili kako se već kaže) davala bonbonu ako obećam da ću biti dobar sat vremena.
A kod pedagoga su mi zabranili da idem jer je bio srčani bolesnik.

Dobijam takve komentare na neke definicije, ali izgleda da sam previše brutalan.

Sve sami plusevi!!! Izgleda da su mnogi prepoznali slučaj :-)))

ohohoho, čestitam kolega :)

E pa,bravo ti ga i za defku i za naslovnu! Potpuno zasluženo! +++ i *

Čestitam Testisče :D +++

-Да ли вии, као његови другари, сматрате... да... можете... да... УТИЧЕТЕ... на њега и посаветујете га у неприлици... и прилици... и покажете му да све може лако... ДА СЕ РЕШИ... и... да је ваша разредна ту... ДА ВАМ ПОМОГНЕ... и... да смо ми сви... због вас овде... као и да... нема потребе да се уплићете... и правите непотребне ексцесе... док сте у овој школи?
-Да?
-Слободни сте!

Dobra defka, mada mi je poznat izraz. +

Ok, isti izraz, mada neskromno smatram da sam se daleko više potrudio :)
Hvala

Eto, problem rešen!

Kakav optimista!
+++

+ za pepsija, mada se ne slazem bas sa aluzijom na beskorisnost doticne sluzbe. U zadnje vreme imaju vise posla sa retardiranim roditeljima nego sa decom.

Psihologica NN vrsi testiranje inteligencije jednog odeljenja. Jedan klinja odsustvovao sa casa, pa kasnije sam morao da radi test. Sutradan dolazi retardirana majka sa pitanjem sta to fali njenom detetu pa mora da ide kod psihologa i tvrdi da ga uopste nisu zlostavljali (iako je to niko nije ni pitao) i da mali sve laze...

Moje iskustvo govori da su načisto beskorisni. Smišljaju gluposti kojima zajebavaju nastavno osoblje terajući ih da još pritiskaju hartiju umesto da rade ono što treba. Uostalom, po najnovijem zakonu, ni mišljenje pepsija više nije obavezujuće, Bogu hvala. A otkako je njima dato da odlučuju o programima imamo punu crnu hroniku sa dešavanjima u školama.

Retki su, ali izuzetno retki, PEPSI koji su posvećeni svom poslu.

Moje iskustvo:
PEPSI me pozivaju na razgovor nakon testa koji razdelili svim razredima.
Taktično mi saopštavaju da mi je dete mentalno zaostalo. Tvrdim da greše i oni mi kažu da tako reaguju svi roditelji.

Podsetim ih na razgovor od pre mesec dana kada sam im saopštila da moj sin ima disleksiju i disgrafiju i donela nalaz logopeda.

PEPSI rekoše da se sećaju ali "kao kroz maglu".

Ja - Kako ste zamislili da disleksičar i disgrafičar (uzgred i diskalkuličar) pročita i popuni test?
PEPSI - Šta vam je to dis.....

Hvala Bogu, okončao se taj horor od osnovne škole. Sada ide u privatnu školu. Tamo svi znaju šta je dis....

Majav, je l' jedna od dve gracke škole u pitanju? Mada, nebitno, svugde su ista leva smetala. Uvek se setim onog crnjaka o razlici između pedagoga i pedofila. Inače, meni direktor pedagog, pa ti vidi...

Nije. Beogradska osnovna škola.
Zanimljivo je kad sretnem nastavnike koji su bili OK, obradujem se ko da vidim nekog od familije; kad sretnem Idiote muka me spopadne.
Npr, hemičar mu je na kontrlonom pomagao da napiše hemijsku reakciju, dete bi to lepo rešilo i ako je sve tačno, završna ocena je 5.
Geografičarka je davala kontrolne koje ni J. Cvijić ne bi zano da uradi. Naravno, uvek je dobijao 1 i na moje insistiranje ga je pitala da odgovara (ALI tek poslednjeg časa na kraju godine).

Ima nas raznih. Ja se, npr, ne javljam profesoru fizike iz gimnazije ni dan danas. Mada, napravio sam ga na retarda kad sam na zadnjem kontrolnom uradio zadatak sa republičkog takmičenja, a imao sam jedva dvojku. Posle ga još jednom prejeb'o na odgovaranju i ćao! Danas ga ne poznajem, a pokaz'o sam i dokazao što.