Prijava
   

Pesacki prelaz

Potpuno besmislena i nepotrebna stvar za vecinu gradjana u Srbiji.
Komunalne sluzbe koje se bave odrzavanjem ulica,ubise se crtajuci zebre po beogradskim ulicama,pritom trose ogromne kolicine boje i jako puno vremena,a poznato je da nas narod najvise voli da prelazi ulicu,tamo gde to nije predvidjeno i to najcesce,dijagonalno.Slicna stvar se desava po parkovima,gde stoka ne zeli da se krece po asfaltiranim stazama,vec pravi svoje staze kroz travu i time narusava lepote samih parkova...
Koren svega ovoga je verovatno u srpskom inatu,koji ne dozvoljava da se pokorimo,cak ni onim pravilima,koja mogu da nam zivot znace ,pritom ne vodeci racuna ,ni o svojoj,ni o tudjoj bezbednosti!Najgora varijanta je kad majka pretrcava ulicu sa detetom!!!

Mnogi ce naci izgovor zasto ne zele da prelaze ulicu na pesackom prelazu.Mnogi ce se nalupetati ,da tako skracuju put ili nesto slicno,ali opravdanja,zapravo i nema!Pesak je duzan da ulicu prelazi ,na mestu koje je za to obelezeno,a vozaci su duzni da ih propuste i nije mi jasno zasto je ljudima tesko da sacekaju semafor ili da prosetaju par metara do prelaza?

Komentari

jesi li ti danas zgazio nekog?

Nisam,ali sam video dva udesa,od kojih je u jednom stradao pesak-stoka,koji je pretrcavao ulicu bez potrebe,dijagonalno,na crveno svetlo za pesake,a pesacki prelaz je bio udaljen ,nekih tridesetak metara!!!

ok ti je zapazanje,dobio si + od mene,nego se odaje utisak da si pod jakim utiskom.

Sasvim ispravno.

Ja sam danas hteo nešto da pišem o onoj traci u bankama i poštama koja služi da sačekaš stranku ispred sebe. Umesto toga, imao sam gomilu penzionera koji su mi disali za vrat i čitali preko ramena koliko novca podižem. I to mu dodje kao neko nepravilno prelaženje crte.

Ma užas jedan kakvi smo.