Prijava
   

Pipa

Izraz bosanskih seljobera za slavinu ili cesmu. Poreklo vodi od prvih uvoznih slavina na cijem pakovanju je stajao naziv PIPE(pajp-slavina engl.)

Dodaj der mi casu vode iz pipe, al pusti prvo da otoci...

Komentari

Mama ti seljober. -

E jesi ti pametan -.-

Sto se ti oseti prozvanim, molim te Oruchinho?

hahahahhahaha :)))))
a meni je smešno sto se bukvalno SVI osete prozvanim, kad im skrešeš istinu (koliko god ona benigna bila) u facu..neverovatno

defka je odlična, umereno cinična i dovoljno efektna :)

Izraz bosanskih seljobera za slavinu ili cesmu. Poreklo vodi od prvih uvoznih slavina na cijem pakovanju je stajao naziv PIPE(pajp-slavina engl.)

Bar su ti isti bosanski seljoberi odbacili tursku reč česma, i ošli u evropu.

NUSMI ko šarićeva vikendica na tatarskom brdu.

otišli u Evropu time što su odbacili reč česma? au, brate..

Ne govore seljoberi iz Bosne tako nego Sarajlije, tj. papci a mi ostali kažemo česma ili slavina.

Pa razmisli, kada su ti isti seljoberi mogli sa svojim pasošima da idu gde hoće. Kada je Srbija dobila beli šengen? Sada možemo samo da im zavidimo moj bajo, a ti ako si moje reči shvatio kako si shvatio, ni ti nisi bolji od gore pomenutih.

mislim, ovo definicija ne zaslužuje spam ovakve vrste, ali reći za državu u kojoj institucije, blago rečeno, ne funkcionišu, u kojoj se jedan entitet otvoreno separatistički postavlja, gde je industrija smešna, zaista je teži duševni problem
a ti im slobodno zavidi, samo nemoj mene da stavljaš u isto koš

pre 'zaista je tezi' treba da stoji 'da je otisla u evropu'
haos
laku noc

To za pasoše što govoriš nema veze s vezom, Bosanci još uvijek moraju vaditi vize za bilo koju državu, čak i Sloveniju, zato ne razumijem šta hoćeš reći. Bosna je šupak svijeta, znam jer živim tu :)

Pričaš o Srbiji ili Bosni? U kojoj to državi industrija funkcioniše?

Drugo, reč pipa se koristi u većem delu Hrvatske, tako da je ova "definicija" delimično tačna, a ti to hteo ili ne, daleko smo i od Hrvata.

Ljudi o cemu vi pricate i pisete? Rec je o ruralnoj sredini, nema veze ni sa nacijom ni sa drzavom. Pozdrav.

Ју, ју, колико увређених душебрижника... Од мене плус!

Upravo tako. Hvala svima koji su shvatili a ovima sto se osecaju prozvanim bilo bi suvisno i objasnjavati. Ko god da koristi izraz PIPA je...ajd da sad ne koristim teske reci, ali nikakve veze sa bilo kakvom pripadnoscu naciji ili drzavi. Ja znam da je u Bosni, centralnom delu odomacen i iskljucivo iz tih razloga je Bosna pomenuta.

Ako neku etničku skupinu nazoveš seljoberima, normalno je da će biti prozvanih. Ja sam poreklom iz zapadne bosne, odrastao sam u Hrvatskoj gde se reč pipa upotrebljavala u rećemo marketu tipa današnjeg merkatora, i nekada dok je bog ćopao po zemlji, na tom artiklu u zagrebačkoj NAMA prodavnici si mogao da vidiš isti naziv, verovao ili ne "PIPA", zato ti je klepit minus, jer ne smetram da samo seljaci koriste taj nadimak. Sada živim u selu u Srbiji u kojem se koristi naziv česma i slavina, koje tek pre par godina dobilo vodu,pre toga je vodovod biJo rešen sistemom, utorak i sreda dve ulice, pa četvrtak i petak druge dve i tako redom. U pravu si da postoje ruralna mesta svugde, pa i u ovoj nam Srbiji, i naravno da svako selo ima svoje izraze, ali to nije global. Rođeni brat ivi u Kanadi, i igrom slučaja je radio nekoliko meseci u tim Amerikama na prugama. Spomenuo je da je radiJo u jednom seocetu u Americi koje ga je podsetilo na sela po Bosni i to ne samo po izgledu, već i po mentalitetu. Seljoberi su uvek seljoberi, pa bili u Amerikama il' u Srbiji il' u Bosni!

Pa sta ja drugo pricam? I ja sam porIJeklom iz Bosne i ne lupajte vise. Eto dodajte da tako pricaju i u Hrvatskoj, briga me. Ne prozivam nikakvu etnicku skupinu kako kazes nego glupost. A to sto je u nekoj zagrebackoj NAMI pisala "pipa" ne znaci da su bili urbani te da je PIPA neki jako nobles izraz iako je stajala u velegradu (nego samo sramota vise)toi samo znaci da je naziv za slavinu oznacio DZIBER.

Ma jok, i dana danas je u Hrvatskoj opšte poznat taj izraz, veruj mi, nema to veze sa džiberima.

Pa dobro, eto kazi nam ti- je li to normalan, knjizevni izraz ili sta je? Prosvetli nas.

Hm, ja znam za izraz "donja pipa", a vi pogadjajte sta je u pitanju :D
+