Prijava
   

Plastičar

Čovek poput plastike: večan, efikasan, prilagodljiv u svim prilikama, s fantastičnom mogućnošću izolacije; ali povrh svega - neprirodan. U stvari, možda i prirodan sebi, ali sigurno ne onako kako bi to video neko koga možemo potpuno normalnim čovekom smatrati.

Njegovi stavovi, pogledi i reakcije su sve osim spontanih. On ne govori šta misli. Manjak empatije čini ga emotivnom ljušturom, čovekom koji uvek može svaki uspeh devalvirati. Ako mu se pohvališ kako si najzad izašao sa šarmantnom studentkinjom primenjene umetnosti, on će ti pritajenim odgovorom pokazati da si retard što do sada nisi izašao ni sa jednom takvom, a on je takve četiri overio samo u prethodnom kvartalu. Njega ne možeš impresionirati, jer neprirodnost koju poseduje čini da se svaka primljena informacija od druge strane tretira kao strano telo.

Njegova je faca kao u Rutgera Hauera. Hiljadu lica a svako od prethodnog zajedljivije. Pogled koji samo kaže: "Super! Svaka čast!", a u sebi misli da si samo obična ameba koja je zarobljena u telu čoveka. Kao čovek, verovatno on nije loš, ali ima neprirodnu potrebu da te kuša bacajući ti svoje sarkastične strelice pravo u lice. Ako ih ne primetiš, Hauer će samo nastavljati da te obasipa njima, dok mu ne izleti nešto što bi i retardirani sagovornik video kao najdirektnije podjebavanje.

Pored toga što svi deklarativno više vole drvo i ono što je prirodno, plastika već decenijama dominira humanim inženjeringom. Ali svi oduvek govore kako je najbolje samo ono što je prirodno...

- Da, pričam ti, sad sam sa Sandrom u vezi. Jeb'o te, a kad sam je samo video prvi put pre dve godine, nisam verovao da će biti moja. Zaista, sad istinski verujem ljudima kad kažu da je ljubav divna!

- Jes', mada ako uzmem u obzir njen i tvoj izgled, rekao bih da je još tačnija fraza da je ljubav slepa.

- Ha, može biti. Nego, nešto sam mislio, moram malo obnoviti gardegobu. Sad s njom ne smem izlaziti k'o prosečni klošar, moram se dodatno uljuditi. Video sam neku bolesnu "Tomi Hilfiger" šulju. Jeste skupa, ali ću je uzeti definitivno.

- "Hilfiger" je fantastičan, imam ih nekoliko. Samo, pazi kad je u kući nosiš, ako ti kane pasulj na nju, možeš da je baciš. Razumeš? :momenat tišine: Ok, malo sam preterao.

- Ma, opušteno, kapiramo se. Al' mi je krivo što sam u hroničnoj besparici već nekoliko meseci. A stvarno bih voleo da mi sa Sandrom ovo vreme bude do jaja, da možemo uživati kako dolikuje.

- Hronična besparica?

- Ma, da.

- Čekaj, tebi je jedna baba jevrejka?

- Otkud ti sad to pade na pamet, majke ti?

- Nemam pojma, brate, i sam se pitam. Ne sumnjam da se baba ponosi tobom.

Komentari

Dobra pravo Provirone. Ima par nekih slovnih grešaka pa pročitaj još jednom i ispravi.

čru

Za naslovnu.
Dobar stil pisanja.

Hm. Odlična. Preskočio si definitivno Čavu, ja odo' da pišem da probam da učinim isto tebi.:*

Врло добро, прове +++

Istu početnu misao smo imali, samo ja nisam imao volje da idem van kutije ovaj put, ti jesi.

Sad, ko vole kraće, ko vole opširnije, to je druga dilema.

Odlična, svakako! :)

Pod plastičar sam kontao hirurga za estetiku, ali ovo je sjajno.

Uf, razbio! Kvalitetno zaista +++

Dobra, vrlo dobra +
Ispravi ovo:

Сандом

Zagubi se negde poneka daktilografska greška. Pročešljaću još koji put ne bi li pronašao ako je neka još ostala. Hvala okicama sokolovim koja su me uputila. :*

Dobro, od tebe sam i očekivao da umeš sa rečima, tako da je očekivano, tvoje oružje vrhunsko sastavljanje rečenica što si odlično demonstrirao.
+

Svideo mi se izraz. Čak smo Shavez i ja slično razumeli, iako je sam kreator izraza ciljao na nešto drugo, slično onome što je Arvolski napisao.

Dobra defka!
Malo mi smeta to "U" na tvojoj kapi, ali okej si dečkonja lololo