Prijava
   

plasticne kese

sirom sveta veoma rasprostranjena pojava. primarna namena pakovanje robe u prodavnicama. po dolasku kuci mozete ih spakovati u veoma mali prostor i formirati stekove, za kasniju re-upotrebu.
tu do izrazaja dolazi kreativnost- mozete ih samo guzvati u loptice i gomilati, ili pakovati u trouglice, kvadratice, vezivati u cvor, itd. zatim moguce ih je sortirati po velicini, boji i kvalitetu, jacini suskanja.

sekundarna upotreba ukljucuje ali se ne ogranicava na:
-odlaganje otpada (za razliku od skupih finskih kesa ove mogu da se okace na prozor, kvaku... a i lakse se vezu u cvor- pa u letnjim mesecima ne morate da bacate smece svakog dana);
-pakovanje garderobe pre ubacivanja u torbu (za slucaj da se u boksu autobusa nekom prospe rasol iz kace sto je poneo na zimovanje)
-itd.

ovo je naravno stereotipno vidjenje plasticnih kesa.
zitelji novobeograskog ekosistema znaju da se one javljaju i u vidu padavina; neidentifikovanih letecih objekata koji vas iznenade dok odmarate na terasi; u sumornim zimskim mesecima cine zivopisan pejzaz na krosnjama listopadnog drveca, itd.

sve u svemu, na novom beogradu zivot bez njih bio bi nezamisliv.

...i zato recimo NE ekolozima, papirnim kesama i cegerima!

Komentari

"za razliku od skupih finskih kesa ove mogu da se okace na prozor, kvaku... a i lakse se vezu u cvor- pa u letnjim mesecima ne morate da bacate smece svakog dana"
hahahaha +

A oni kreativniji i veštiji pletu korpice i torbice od plastičnih kesa. Možda i džempere, ko zna?? :D

hehe, na pola sam ukapirao da moguce kombinacije prevazilaze moje mogucnosti definisanja.
ali neka ovo bude verzija 0.96a, pa ko se seti neka doda ;)