Prijava
   

Plitko pamćenje

1) Eksterna jedinica selektivne memorije jednog ljudskog primerka, poznatija i kao PSL, pre svega zamišljena da se u odsudnom trentku "izšteka" iz moždanog sistema a, razume se, prema prilici & potrebi svog zaboravnog korisnika. Ne baš sasvim idealna metoda za vađenje iz rendom neprijatne situacije, pre svega zato što u najvećem broju slučajeva ta situacija uključuje i drugu stranu, neretko i treću...ali nećemo sada o Maji i Neli, imaju sada i decu i to.

I kad smo već kod "dece" - znajte da pošto je dobijete, termin "plitkog pamćenja" sasvim gubi na svojoj funkciji. Naime, uvek ćete pored sebe imati nekoga da vas podseća. Kakvu ste grešku napravili, razume se...

2) Kolektivna dijagnoza stanara Plave Planete i svojevrstan dokaz okrutne brzine savremenog života i njegovih tokova na istoj. Kažem "dijagnoza" zato što naslovni idiom i jeste neka vrsta oboljenja ali, nažalost, ne i onog koje će se kao takvo ikada kategorizovati, time i moći lečiti.

Jer današnji Čovek jednostavno nije u stanju da obradi ultimativno-vodopadni priliv uglavnom k'o zemlja crnih informacija & vesti kojima dnevno biva bombardovan putem interneta, televizije i ostalih medija informisanja, 87 putnika na letu ET456, 13 rudara u kopu HM12 i 300 kidnapovanih devojčica postaju samo brojevi i ON, vremenom, postaje manje-više indiferetan, konformističan i hladan na sve što se događa oko njega, a kasnije - u radikalnijim slučajevima mozgopera, tipa, u zemljici našoj - i NJEMU.

Elem, poražavajući je paradoks savremenog doba: jer, čovečanstvo nikada pre nije bilo tako u koraku s vremenom kao danas, a istovremeno tako udaljeno od samog sebe. Do jaja za dlakavu braću sinoć, bajdvej...

1)

- Kakve pare??

2)

- Šta u Obrenovcu??

Komentari

Комотно ти препознајем стил. лол +чић

Odlična, odmah se prepoznaje ko je autor
+

Комотно тe препознајем

Jebiga, trudim se da "variram" od defke do defke, al' se na kraju uvek vraćam samom sebi:)

Добра, и нажалост, веома истинита. :-)

Или прије треба :-(.

Realno - ko se sada i uopšte seća onog aviona što je nest'o, kad ono beše...