Prijava
   

Pljuvacka

Tecna supstanca koju izbacujete iz usta priilikom setanja, trcanja, pusenja...postoje 2 vrste pljuvacki:

1. Tecna - pljuje se obicno u malim mlazevima nekoliko puta za redom. Ovakvo pljuvalnje se naziva jos i pljuckanje. Ona je pogodna za bleju u drustvu prilikom cega se pravi barica ispod vasih nogu, a za one kulturnije - oko njih. Postoje retki slucajevi kada se nalazite u neugodnim situacijama za pljuvanje, pa se ona talozi i skuplja da bi se posle izbacila u vidu jedne velike bele lopte.

2. Plazma (shlajm) - nesto je cvrstija od tecne i malo drugacije boje koja varira od bele, preko zute, do zelene. Kod shlajma razlikujemo 3 slucaja tj. nacina na koji nastaje:

a) Iz grla - sekret koji se talozi u grlu obicno bele ili zuckaste boje. Izbacuje se u malim kolicinama i veoma retko. Onomatopeja izvlacenja: hhh(a)rrrrrrkh.

b) Iz nosa - to je slina koja se nalazi u nosu. Obicno se i ona pretvara u shlajm usled nemanja papirne maramice ili toalet-papira. Izbacivanje zavisi od kolicine slina u nosu. Boja varira od zute do zelene (u slucaju povrede nosa i crvene). Izbacuje se u velikim kolicinama. Onomatomeja izvl;acenja: sshhmmrrrk-hhh(a)rrrrkhhh

c) Iz pete - ovo je mesavina shlajma iz grla i iz nosa. Boja nije bas najjasnije definisana, ali zavisi od procenata zastupljnosti vrsta shlajma. Izbacuje se u enormnim kolicinama i veoma je tesko kontrolisati njegov pravac jer je to heterogena smesa. Onomatopeja izvlacenja: hhh(a)rrrrrrkh-sshhmmrrrk-hhh(a)rrrrkhhh-sshhmmrrrk-hhhrrrrrkh

Komentari

Ovo je za peglu ...