Prijava
   

Početak kraja

To bi trebalo da znači da kraj ima neki svoj specijalni početak, kao da se početak svakog kraja ne nalazi na samom početku.

Iako nam ovo stiže iz slavnog Čerčilovog pera, logika nalaže da veću glupost nije izgovorio, a ceo svet gotovo bez razmišljanja je prihvati kao veliku mudrost.

“Početak kraja” je samo horizont vidljivosti kraja, svetlo na kraju tunela. Početak je … pa na samom početku i on je jedan jedini.

Komentari

Mudro sinko, a znas li ti nesto malo vise o Cecilu?

Cenim ga mnogo kao politicara i filozofa, ali ovde je lupnuo i ostao ziv.

“Početak kraja” je samo horizont vidljivosti kraja, svetlo na kraju tunela.

Sam si dao lepo objašnjenje fraze, čime si opovrgao sopstvenu prethodno iznetu kritiku Čerčila.

Cercil je bio genije, ali ne gotivim ga zbog toga sto su mu Srbi bili kamen u cipeli. Jednostavno, najvise je voleo da nas nema i Balkan bi bio po njegovoj meri. Ako si ga pljuno. Vidim prva def. Srecno.

Pa horizont vidljivosti kraja nije pocetak, mesto sa koga vidis svetlo na kraju tunela nije nuzno pocetak tunela tako da g. advokat morma reci gresite.

Naravno da to nije nužno početak tunela, ali cela fraza ne označava definisanje fizičke pojave već slikoviti opis situacije koju si ti odlično opisao kao "horizont vidljivosti kraja". Uostalom, nije tek tako Čerčil dobio Nobelovu nagradu za književnost.
(Još će ispasti da branim Čerčila, a slažem se u potpunosti sa onim što je Virtual Serb rekao za njega).

Gosn' advokat, ne mogu postojati dva pocetka, onaj pravi i pocetak kraja. Slikovito ili ne sve sto ima kraj je materijalno i na samom pocetku njegove materijalizacije pocinje i put ka kraju. Nema specijalnog pocetka kraja.

Konopac ima dva kraja, oznaci jedan kraj kao pocetak a drugi kraj kao kraj. Gde je tu pcetak kraja?

Konopac ima dva kraja, oznaci jedan kraj kao pocetak a drugi kraj kao kraj. Gde je tu pcetak kraja?

Na kraju koji si označio kao kraj ;)

Metal Rex svidja mi se tvoje razmisljanje, ima logike.

Advokate Nobelove nagrade se dele po mnogim kriterijumima. Ima ljudi koji su zasluzili 3 a nisu dobili ni jednu.

Haha, i Obama je dobio Nobelovu nagradu, i to isključivo zato što nije toliko zao kao njegov prethodnik. Da se delila za vreme Atile, njegov naslednik bi je po tom kriterijumu dobio. A Čerčila... jebo i njega i sve usrane engleske političare. Svi su političari đubrad, ali engleski su krunski primerci, cinici koji se ne ustručavaju da pokažu svoj cinizam, a održavaju dobre manire. A početak kraja... hm... Razumem. To je kao kad te jetra ne prvi, već drugi put ozbiljno zažiga posle pijanstva. Za prvi si mislio da je neka prehlada.

To je kao kad te jetra ne prvi, već drugi put ozbiljno zažiga posle pijanstva. Za prvi si mislio da je neka prehlada.

Nobel, Nobel...!!!