Prijava
   

Početnička greška

Kad nov, mlad i entuzijastičan radnik dođe na svoje prvo radno mesto i krene da sve radi kako treba, pa i više od toga verujući da ispravno postupa i da će na taj način napredovati u toj istoj firmi.
U realnosti, ispašće Marsovac koji nikome nije jasan, ali ko ga jebe, tovari na njega sav posao i obaveze (bar ono što se ne plaća, otprilike sve) kad već voli da radi. Dok ukapira koliko se sjeb'o i da oni koji prstom ne maknu prođu bolje od njega, gotovo. Upao je u Vrzino kolo, dobio je glas čudaka koji to voli i polako ali sigurno gubi i entuzijazam i želju da uopšte nešto i poradi. Ako može da se ikada izvuče.
Dakle, radni narode, pamet u glavu i dupe u stranu.

- Sine, moramo da popričamo... Kumu hvala, ubacili smo te da radiš, državna firma, sve to je lepo. Ali osećam se dužnim da ti dam još jedan savet jer vojsku nisi služio, 'bem ti moderna vremena, pa ovu mudrost nisi mogao da naučiš. Dakle, dobrovoljno ni na ručak!
- Zar to deda nije pričao da važi za pišanje?
- Nebitno, poenta se ne menja. Radiš samo ono što ti piše da mora i ni trunčicu preko toga. A i to samo otaljaš, ošljarenje da bude na nivou. Ništa ne znaš, ponašaj se k'o debil koji ne zna ni šta je sijalica. Da te niko ne bi zapamtio i terao išta da poradiš.
- Dobro, bre, ćale, a što sam onda išao na faks, diplomirao sa 10? Što ne bih doprineo nekom idejom, pa šta ako malo i više zapnem van svojih zaduženja...
- Ako mi upravo demonstriraš kako umeš da se praviš debil, super! Ako misliš ozbiljno, najebaćeš! Slušaj ti tvog ćaleta da ne prođeš isto! E, da je meni imao ko to da kaže...

Komentari

Ova defka sadrži jednu veliku mudrost koju potvrđujem.
Ne dajte da vas lože kako ste savršeni goal-oriented, timski igrač, samoinicijativan i odličan u radu pod stresom. To samo koriste da vam tovare posao +

Apsolutna istina.+++

Priznajem, trebalo mi malo vremena ovo iz definicije da naučim, ali isplatilo se :)

U realnosti, ispašće Marsovac koji nikome nije jasan, ali ko ga jebe, tovari na njega sav posao i obaveze (bar ono što se ne plaća, otprilike sve) kad već voli da radi.

Pomalo nejasno napisano.

Elem, cela defka odlično napisana, primer baš u tvom stilu. Obično kažu da je prvi pos'o odskočna daska za dalju karijeru, ali šta se tačno pod tim podrazumeva još nisam odgonetnuo :)

Veliki +

Dobra definicija i istinita. +
Htela sam da se osvrnem na nešto što je meni, kao početniku, bilo krajnje nejasno...
Bilo je situacija kada se nešto odigra u kancelariji, vezano za posao, naravno, neka diskusija u kojoj sam sa strane, i, kada sledeća osoba dođe u kancelariju, ono što sam svojim učima čula, bude prepričano i predstavljeno na dijametralno suprotan način, gotovo bez trunke istine...
U početku sam se pitala da li sam ja uopšte razumela ono što se događalo, sumnjala u svoj zdrav razum...
Nikada nisam oguglala na takve stvari i nisam umela da oćutim.

Marsovac - stranac, tuđin, neshvaćen k'o da drugim jezikom priča, mali i zelen, bež' od njega :)

Paperjasto, to je svakodnevica. Kao sam oguglao, a opet popizdim na te laži i podmetanja svaki put. Jebiga, možda nisam bolji, ali umem da učinim da drugi izgledaju još gori od mene. Politička filozofija pred izbore, takođe.

Мајсторска!
+++

radio ne radio radio ti radi.

Dobar i budala- braća. +