Prijava
   

Pod kaznu

Opis nekog jako neprijatnog posla koji niko ne želi da radi jer je smrt za psihu ili lomilica kičme. Zbog toga ostaje samo da se uvali onima koji su nešto zgrešili, te na taj način da dožive katarzu.

- Alo, bre, tišina! Je l' ovo redakcija sportskog programa ili buvljak? E, tako, hvala. Dakle, posao... Znate da večeras prenosimo utakmicu naše fudbalske reprezentacije. Šta je, što ste ubledeli? Najgore je prošlo.
- Kome to uvaliste, šefe?
- Kunjalu. Sećate se da zaboravio da zatvori prozor pa uletele mušice i iznervirale generalnog? E, sad ide da se sat i po trudi da onako nešto učini zanimljivim i da tako okaje grehe. Međutim, treba nam neko da posle utakmice intervjuiše fudbalere. Dobrovoljci?
- ...
- Dobro, 'ajde ti, Jovo.
- E, znao sam! A što ja? Čime sam zaslužio da idem pod kaznu, šefe?
- Nije to pod kaznu, a nije ni toliko strašno, samo par minuta posla. Na'vataš nekog od naših pre nego li uteknu, priupitaš ga po nešto, on odgovori i ćao.
- Od njih da očekujem smisleni i povezani odgovor?! Šefe, znaš da pizdim kad slušam "Ovaj... znači... mislim..." u krug! Smislenu rečenicu, malo morgen! I još narod da me mrzi, baš kad najviše psuju, moja faca se pojavi na ekranu sa nekim od njih...
- 'Ajde sad i ti, možda naši pobede.
- Naši da pob... Šefe, nemoj još i da me podjebavaš! Da vidim sa advokatom ovo nekako da krstim kao mobing ili maltretiranje...
- Vidi, stvarno nikog nemam. Evo, da ti se odužim, radićemo na leto turističke emisije i ti ćeš raditi prilog o nudističkim plažama.
- Hm... Važi, ali ako dobijem pismenu garanciju da neće biti gej nudistička plaža, bar ne ona muška.
- Ih, pa zar bih ja tako nešto tebi uradio? Zar nemaš poverenja?
- Paaa...
- Dobro, evo pišem garanciju, samo odradi taj intervju večeras.

Komentari

Umem i ja ponekad da iznenadim :)

Ovo u prvom primeru je kod Gonza u redakciji svaki dan osećam ololololo

E koj je kurac taj gonzo, ćale mi puštao neki mapet šou i pesmi od kvinsa pa kaže evo ga gonzo,ja se setijo ovg našeg.

hahah, ovaj prvi

Sve zavisi od motivacije. +

Sve je ovo jedan primer. Izgleda nisam lepo dočarao tajac posle pitanja "Dobrovoljci?"