Prijava
   

Poklanjanje kompjutera cigančetu

Čin koji vrednost emisija "Čudne životne priče" i "Čudne priče života" u udarnom vikend terminu diže na pijedestal novinarstva i nebrojene ručkove zaliva majčinskim suzama čineći da žalimo što Džulija Roberts nije glumila u Titaniku.
Hipocentar emotivnog zemljotresa koji nas u isto vreme uči dvema velikim istinama:
"Loše...hrbrgr...Srbija...hrbrgr...nema se para...hrbrgr...ciganče malo umače buđav Wellness keks u prokis'o džem" i "Ipak ima dobrih ljudi na ovom svetu".

Uvodni kadar spušta se sa obližnje planine Golije, dok u pozadini tihuje neki Bregović, na trijes dva cigančeta kojima su prethodno rekli da šutiraju svoju loptu od čarapa i da ne gledaju u kameru, Kadar se zadrži taman dovoljno da triguje majčinski instinkt, a onda tragičnu sagu počinje da odmotava dežurni kvadraturač kruga.

Zatim nam pomenuta porodica otvara svoj skromni dom od tri sobe i trijes četiri stanara (od toga trijes dva houm-mejd), a onda roditelji započinju svoju visokocenjenu propoved o porodičnoj etici i nebrizi države za njih sirote vredne pčelice i patriote, dok su deci zapretili krvničkim batinama ako se samo čuju kad ih niko ne zove, pa ovi samo sede oko njih i pokunjenih glava glođu mokar lebac.

Nakon krupnih kadrova plakanja i rupa na krovu kroz koje u glave dece udaraju UV zraci i grad k'o pesnica, u maniru supermena kroz maglu gaca frontmen neke od aktuelnih stranaka i dok on, više biće, grli ciganče i podiže glavicu kupusa s Himenovskom "I have the power" mimikom, u pozadini vorkraftovski krpe njihovu planinsku straćaru.

Opet tužni kadar dece. Roditelji plaču. Majke ispred malih ekrana čupaju kosu. Zajebi ratove i zemljotrese, evo ga ciganče sa okrajkom! Četvorica unose i povezuju kompjuter na instalaciju bez uzemljenja. Svi se grle, slomljeni teškim porodičnim trenutkom. "Naša stranka...brgrbr...zemlja Srbija...brgrbrmrgrbr...nove tehnologije ovim mališanima!".

Deca se smeju u Najkovim patikama. Svi mašu. Lagano kreće Bregović i kadar se diže na Goliju. Prejebana kvadraturaška konkluzija. Gase se kamere i žgadija se razilazi. Političar pali cigaru i psuje sitnu zvezdu što se toliko zadržao, a stanovnicima Gorskog Gvozdengrada se vraća ona iskonska oprezna zloba na kakvu te samo nemaština nauči.

Pada zavesa.

Komentari

Jeste dobra! Vredelo je pročitati ovoliku definiciju!
+

Pa što postavi ovaj masterpis ovako rano, druže ? ... :((

Plus i omiljena.

Odlična, politička defka nikad nije bila bolja. +

Au Syng....ala si objasnio ovom neke stvari.

Heh, a ja se dvoumio da li da objavim ovu uopšte...Lepo onda što sam izbacio, pa makar i u po noći :)

Pluščina. Ko ne voli takvu emisiju, on verovatno nema dušu.

"...dežurni kvadraturač kruga..." ..:DDD

I ja sam se nasmejao tome...^ :D
Oduvek me je interesovalo kako završi taj kompjuter. Kladim se da je, čim je TV ekipa otišla, rakomadan u paramparčad i da je svako uzeo delić koji mu deluje zanimljivo da se snjim igraju podmornice u blatu. Naravno svako od njih je hteo miš, ali je on završio kod najjačeg ganfurčića...
+

Oduvek me je interesovalo kako završi taj kompjuter

O ovome nisam pisao jer je tema ovaj put bila izveštačenost samog čina koji bi trebalo da bude podstaknut plemenitošću, ali bi o ovome komotno mogla još jedna definicija. Zapravo, još deset, kad razmislim. Ali neću forsirati.

bravo! slabo čitam ovog leta, ali ova je vredela! svaka čast majstore...

Vorkraftovski krpe ahaha
Something need doing? Okie dokie.

Ekstra, majstorija.. Hm, koji hajlajt izdvojiti. MA, ne mogu da pejstujem sad trijes puta.
Pluspatrikovano

Ovo što kaže kolega ↑.

Jao hvala vam osećam se kao Srbi iz Ibarskog Kolašina.

Одистински одлично урађено. Наклон!

Jel ovo o stevci xd

Niko mi nije poklanjao javno xD