Prijava
   

Pomijari

Čovek jeste svaštojed, ali pojedini i u tome prednjače nad drugima.
Ima ih više vrsta.

Pomijar flegmatik. Njega boli uvo šta će strpati u usta, samo nek ne umre. U stanju je da živi na paušalnim obrocima od skorele paštete, majoneza i buđavog pekmeza mesecima, odnosno, dok se nekim spletom okolnosti ne pojavi bilo šta drugo u kući. I kad može da bira, ne ume. Nije mu nikakav problem da stavi sarmu i pire krompir u tanjir sa supom.

Opsesivno - kompulzivni pomijar. Ima jednu, dve ključne namirnice koje forsira uz sve živo, stavlja majonez u čorbu, kečap na banana split, cepa lubenicu sa hlebom, eurokrem sa ljutom paprikom i sl. Sve što nije predmet njegove fiksacije treba da ima samo zapreminu, ništa više.

Pomijar ala - jede sve što mu padne šaka i sve trpa u usta odjednom. Zalogaje ribljeg paprikaša natapa sokom od jagode. Opušteno će naseckati parizer i čajnu u pesto đenoveze, pride može i pokoja belolučena paprika, i ako ima od Uskrsa neko kuvano jaje. Kad ne jede, sisa kocku za supu ili cepa crni luk solo. On je od onih što umaču hleb u vodu od salate.

Pomijar gurman. Obožava sve. Ne zna šta bi radije pojeo pa uvek orgija kao na slavi. Sapira želudac špricerom ili koka-kolom ne bi li ga resetovao za nove pohode - jagnjetina sa burekom umesto hleba posle lignji u sečuan sosu, onda jedna sočna komplet lepinja, pa bi valjalo naseckati malo kulena i šunke a onda može jedna kaprićoza. Sve je lepo na svoj način.

Pomijar domaćin. Hrana ga veseli. Ponajviše svinjski nusproizvodi. Krvavice, kavurmice, džigernjače, švargle, škembići, loj, papci, uši, muda, crevca, sve što zaudara na mokraću, govna ili leš mu rasplamsava apetit i donosi radost. Za razliku od većine ljudi, njega demistifikacija ovih namirnica dodatno motiviše.

Piroćanski ad hoc pomijar. Prežderava se o tuđem trošku, za švedskim stolom, na svadbama i sahranama, jede izbezumljeno, kao da mu je poslednji put, ne pita šta je. Pokušava da stvori rezerve, što u vidu zaliha masti, što tako što će napuniti džepove predjelom, šniclama i pečenjem, za poneti. Boli ga duša ako nešto ostane i zavodi ga ideja da se ispovraća pa da krka opet.

Komentari

Pa ovo mora da bude definicija dana!

Jao, jao. Imaš li predstavu kako je smejati se sa bolnim krajnicima i grlom? Odrala sam grlo. Ubi me, ženo! :)))

On je od onih što umaču hleb u vodu od salate.
AHAHAHAHAHAHAHAHHHAHAHHAHAHAAHHAAHAHHAAHHAHAHHAHAAHhahHhahahhhhHAHAhaahahaHAHahHAHAHAHHAHAHhAHahhaHahAHhAhahahHAHAHAHahAHAHAhAhahAAahaAha !!!
+

Ja ne znam kako ovo nije definicija godine... Čestitke briljantnom autoru na retko kvalitetnom stilu! Oduševljen sam svim definicijama!

hvala ćoraliću. uzdravlje!

zmio oplodi me :)

"sve što zaudara na mokraću, govna ili leš mu rasplamsava apetit i donosi radost"

http://www.youtube.com/watch?v=1hdpSvz-9cM

jebe kevu. Gledam jednog takvog na poslu svaki dan, al do sad nisam umeo da ga definišem u koju podgrupu spada.

Dodao bi jos da sam vidjao likove koji su sipali koka kolu u istu casu u kojoj je bio jogurt a da je pre toga bar ne isperu.Gadnije nesto mislim da nema.

Svaka cast divim ti se :)

Ludilo jedno. Covece, umro sam od smeha.

Ово је фантастично!

Odavno se nisam smejao ovako :) + i *

Kod mene u selu jednom čiči lipcao ćuran i on ga bacio na đubre. Ne prođe ni pola sata eto idu pomijari, pokupiše ćurana, baciše ga u podvarak i u rernu i pojedoše ga u slast. Nikom ništa nije falilo +++

Uh sunce ti, ja sam ovaj domaći u pm! :D

"cepa lubenicu sa hlebom" aaahahahahahaa +++

све похвале аутору, јако је квалитетно написала ове дефиниције помијара :*

Piroćanski ad hoc pomijar.

Да ли си икад села за столом са правим Пироћанцем? Плус. Али размисли мало боље пре него идући пут подлегнеш стереотипима.

Ala me nasmija :D +

bilo je krajnje vreme da ova genijalnost dospe na naslovnu :) cestitam
odavno u omiljenim

Nije to nista, ja sam vidjao da lik sipa vodu u teglu od eurokrema i popije...

Obožava sve. Ne zna šta bi radije pojeo pa uvek orgija kao na slavi.
O B J A S N I O-LA !!!!!

Tek sad vidoh ovu, u omiljene odma.