Prijava
   

Poslednja ekskurzija

Grupa matoraca koja posle uspešno zarađene dojče penzije putuje po svetu. Bakute i dekutaneri sa davno isisanim životom, puni snage kao napadač ČSK-a i bledunjavi u licu, kao da im se majka švalerisala sa Vladom Cepešom u njegovim najboljim danima.

Obučeni u kariranu košuljicu, popularnu na svadbama u pčinjskom okrugu 70ih, šorc ala Nacionalna geografija, sa sve šeširom iz Džon Vejn fazona i oko vrata opasani Kanon ful fotoaparatom. I svi tako. Verovatno da bi se lakše raspoznavali, jer onaj Švaba što sakriva stvari, polako dolazi po svoje.

Najčešće zbunjeni, izgubljeni i u čudu gde su našli. Tek kad popiju lekić, lupe se po čelu i sete se da su na ekskurziji. Posle dva ili tri lekića dobiju odgovor na pitanje, "U kojoj sam državi, koji kurac?!". Strahove i frustracije leče slikanjem svih mogućih zgrada i građevina oko njih. Karta grada im se čini poznata kao natalna karta brkate Ciganke iz bugarskog putujućeg cirkusa. Radijus kretanja im je 50 metara. Da gerijatrija na 4 točka ne zaboravi odakle je krenula u pohode. Ništa ne kupuju, ponekad se jedva osmehnu, uslikaju krajolik, zapakuju se u pokretni dom zdravlja i odu. Više se nikada ne vrate.

- Kakva je ekipa u novoj kafanici, Kod notornog alkosa?
- Poslednja ekskurzija, matori. Jednom ušao i već dobio staračke pege.

Komentari

Је л Тепеш беше гроф Дракула?
+++

Jeste, kolega fudbaleru :) Samo nisam siguran da li je Tepeš ili Cepeš, jer ljudi govore i jedno i drugo :)

Да тачно, за Цепеша сам чуо. Колега фудбалеру :)))

Цепеш, Цепеш. Оно румунско Т са репом је Ц.

Mislim da je Cepeš i da znači "onaj koji nabija na kolac", koji ljolj od nadimka!
Elem, sjajna pričica! +++

E prepravio na C :) Uvek me je to zbunjivalo kod Rumuna, kao i onaj fudbaler Nicolita, sto se čita Nikolica :) Znači na taj fazon je :)

Браво, Соче! Ове сам знао често да видим по Новом Саду како сликају док има неки почетник течаја немачког језика објашњава да зграда поред њих има фасаду, а сви редом к'о маратонци у последњем кругу. :-Д
Браво! +++

Uvek me je to zbunjivalo kod Rumuna, kao i onaj fudbaler Nicolita, sto se čita Nikolica :) Znači na taj fazon je :)

Да. Ево прочит'о сам. Први пасус ојеб'о, конкретно ово пређење са ЧСК-овцем. :Д +

Pravda za ljude na poslednjoj ekskurziji. Zajebavam se, ko ih jebe. Plus Soče.

evo ih po kotoru dosta +

Asi opisao, ko da ih sada gledam.
+

Veoma čedno, veoma lepo, veoma omiljeno +