Prijava
   

Posrbljavanje Noći veštica

Noć veštica je američki praznik, kojim se američko stanovništvo zabavlja prerušavajući se u strašna stvorenja iz bajki, mitova i legendi, takođe i kultnih horor ili naučnofantastičnih filmova, te kada deca noću idu od kuće do kuće i skupljaju slatkiše, što je poznato kao "trick or treat". Što bi rekli, kakva zemlja i narod, takvi i običaji.

E sad, iz nekog razloga, naš čovek u Srbiji je pomislio da bi bilo užasno zabavno da i Srbi preuzmu ovaj praznik. Sve je počelo pre par godina u par klubova u Beogradu, da bi se munjevito proširilo na citavu naciju, do te mere da je danas to skoro pa sasvim normalno i potrebno, kao da ste pali sa Marsa ako nigde ne idete za Noć Veštica.

Još koja godina, i na RTS 1 ćemo gledati kako Tijanić i Tadić zajedno pale svećicu unutar bundeve, stavljaju maske iz američkih horora, te turaju deci lizalice u kesu na Terazijama..

-E tebra, šta radiš za Noć Veštica?
-A bre?
-Pa mislim, gde ideš i to sve, kao bleja je, ima dosta maskenbala, idemo da jurimo ribe u pandurskim pantalonama, sa korsetima, a?
-Da li si ti jedne sekunde čitava osoba, kakva crna Noć veštica bre?
-Što si bre takav, pa ja sam već naručio Dart Vejder kostim, hahahaha, ima da se upišavamo od smeha, hahaha, ima bre i filter za glaasss, ludilo, hihihihi, kad krenem babama po komšiluku "Ajm joor faaadr Luuuk" hahahahah!
-Hm, hajd razmisliću, pa ti javljam za koji dan...(lagano spušta slušalicu i preslišava se gde ćale ono beše drži pištolj)
-Ajde matori i zapamti "JU kenot difiit mi, Luuk!"...

Komentari

Goveda pomodarska. +

Šta bre fali, nek se zajebavaju ljudi.

+ jos ga slave 31. oktobra, a tad mi pravoslavci slavimo Svetog Luku

Noc Vestica je irski praznik... Al' jbg, vise niko nije pravoslavac, al' su zato svi vernici... Jbmti noc vestica... Sad me u skoli ganjaju da se maskiram u neko sranje. Kao ceo razred ce da ima temu... Sta smo mi majku mu jebem...

Ne posrbljavanje, već kopiranje...posrbljavanje bi bilo prilagodjavanje našim običajima i sl.

Па, свети Патрик се, драги моји, рачуна И као православни светац (видех православну икону истог, не лажем), јер је деловао пре раскола и покрстио Ирску ономад, не можемо Ирцима ништа да замеримо тујде. Мислим, има на хиљаде сличних светковина широм света, само узмите овдашње (у ширем смислу овдашње) Покладе, па онда мексички Дан Мртвих итд. Паганштина мора негде да нађе вентил, Црква не успева да потисне све што треба, а у овом неолибералном свету који тежи све празнике да обесмисли и учини профитабилним, ширење обележавања Ноћи вештица/Самхаина, односно Ноћи Свих Светих на остатак земаљске кугле се чини као још један логичан потез за долажење до силних новаца од куповине глупости, костима, слаткиша, прикладног веша, и још којекаквих непотрепштина.