Prijava
   

Post-ispitna depresija

Kratkotrajna konfuzija koja te pogodi umesto olakšanja nakon polaganja potpuno beskorisnog a jako teškog ispita, nastaje kada shvatiš da si bespovratno izgubio deo života, da nisi spavao 3 noći i da te je 2 dana bolela glava, samo zbog formalnosti, podatka u racunaru, broja u indeksu, a da pritom ničim nisi obogatio svoje znanje osim nizom besmislenih rečenica koje ćeš zaboraviti čim napustiš ispitnu salu.

Obično se radi o jednom od onih ispita koji su silovali psihu mnogih generacija studenata, koje svi prenose i čija opravdansot postojanja u programu nije jasna ni samom dekanu, ali ne sme da uradi ništa povodom toga, zbog uticajnosti profesora u političkim krugovima.

-E šta ima, si položio anaerobnu mikroelektrometrologiju?
-Ma jesam, dve nedelje se koljem s time, i položih, ali ništa nisam naučio, pojma nemam šta je to i koj će mi kurac, pametnije je bilo da sam se organizovao da nekako prepišem.
-Ma daj, pa ti li oćeš nesto da naučiš? daj molim te faks ti je da dobiješ diplomu, posle kad počneš da radiš tad ćeš da naučiš, eto moj ćale je isto završio elektroniku, sad radi u ovlašćenom servisu bojlera i kaže da mu ništa sa faksa nije potrebno.

Komentari

Dobra je samo je malo sredi :)

Јебига усрах дефиницију са јединим минусом па да се идентификујем.

Дефиниција је ишла добро до примера, веома тачно је да постоје испити који

su silovali psihu mnogih generacija studenata, koje svi prenose i čija opravdansot postojanja u programu nije jasna ni samom dekanu, ali ne sme da uradi ništa povodom toga, zbog uticajnosti profesora u političkim krugovima.
, али постоји и једна законитост да је малтене сваки испит студенту сувишан и непотребан, да се за скоро сваки испит пита кој' ће му то курац у животу, а на то обавезно иде теорија да је пракса све а теоретско знање курац.

Кад се само сетим мојих колега из ранијих година како су здушно заступали горепоменуто а један јебени испит у испитном року нису могли да дају. И онда им наука која се изучава на факсу крива.

@Tom Ripli

Delimicno se slazem s tobom, samo ipak mislim da teorija nije kurac, vec je teorija bez prakse kurac. Problem je sto se uci napamet, a ne sa razumevanjem i kroz praksu, a takvo ucenje nicemu ne vodi. Konkretno za elektroniku da bi projektovao kola nemozes bez nekih osnovnijih teoretskih znanja (bar mislim, a i pricao sam sa nekim inzinjerima koji su nekad radili u EI).

Problem kod nas je sto fakulteti obucavaju za presirok spektar zanimanja, zato sto vise skole niko ne ceni. Trebalo bi da bude (slicno ko u americi) da se u visim skolama sticu usko specijalizovana i strogo prakticna znanja, a da se na fakultetima uz praksu radi nesto vise teorije, jer ipak ti fakulteti treba daju buduce doktore nauka.

super defka +!
samo daj ispravi ovo- FASK ti je da dobiješ.....

@Jessica Rabbit

Hvala, ispravio sam.