Prijava
   

Postao si čovek tek kad nađeš ženu i izrodiš decu

Inspirisan ovim posterom postavljenim tako da ubedi prosečno muško balkansko patrijarhalno stvorenje kako u suštini ništa nije uradio dok se ne priženi i dobije decu, reših da stvari postavim na malo drugačiji način.
Dobro. Istina je da je svim jedinkama u genomu upisano da treba da produže svoju vrstu dok još mogu, a svakako pre nego što odu na reciklažu, i to tako treba da bude. Džabe obrazovanje i posao ako to nećeš uložiti u nešto što će te upotpuniti.
No, postavlja se pitanje: ako je čovek zaista najinteligentnije biće koje postoji, ako jedini od svih vrsta postavlja veoma apstraktna pitanja, i ako jedini funkcioniše tako da ga razum goni na večita istraživanja smisla svog postojanja... da li je zaista činjenica da je njegova suština svedena na puku reprodukciju? Naime, svaka normalna životinja sa muškim reproduktivnim organima ima tu težnju da pronađe pripadnika iste vrste sa ženskim reproduktivnim organima, te da posle seksualnog čina oni imaju mladunčad. To niko ne spori.
Ali je upravo zato pravo pitanje: da li je čovek postao čovek kada to isto uradi, ili se naprosto vratio svojim životinjskim korenima?

Mala matura
Miloš: Marija, zašto nećeš sa mnom na maturu? Ja te volim...
Marija: Odjebi, nakazo! Idem sa Strahinjom, on je muško, ti si dronjak, nakaza i štreberčić!

Nekoliko godina kasnije
Strahinja: Slušaj! Ona je trudna!
Marija: I dete si joj napravio! Majmunčino jedna! Svinjo! Vučemo se pet godina! A ti sad drugu ženiš. Gde ti je čojstvo!?

Komentari

Miloš: Marija, zašto nećeš sa mnom na maturu? Ja te volim...
Marija: Odjebi, nakazo! Idem sa Strahinjom, on je muško, ti si dronjak, nakaza

Na ovo sam oplak'o!

Definicija nekako lepa, normalna, šaznam.

+

Sa definicijom se slažem u potpunosti, primer mi je nategnut i predirektan.

Definicija odlucna. Primer los skroz.
Mozda ovako:
- Slušaj! Ona je trudna!
- I dete si joj napravio! Majmunčino jedna! Svinjo! Vučemo se pet godina! A ti sad drugu ženiš. Gde ti je čojstvo!?

I dete si joj napravio pa upitnik jer se on okao čudi e tako :P
btw defka je super imam ja tako jednog pacijenta u ekipi to navrlo da se žene i koti ko ludo a tek 26 a muško lol pa kad ima za žene baby fever treba i za muškarce nešto izmisliti a lik se promenuo posle bratove svadbe i onda pritisak familije i to bukvalno : "dok se ne oženiš i raskotiš nisi ništa postigao". Sve na stranu nije to loše u principu kao porodica i uopšte je normalno ali podređivati sve tome na ličnog planu je ukopavanje. Nije se on od korena odvajao kako to ne razumete. Sve isto radiš što si i pre radio u pećini samo drugčije izgleda. Jel jedeš? Jedeš. Jel se kotiš? kotiš se. Jel gradiš kuću/pećinu? Gradiš. Jel dišeš? Dišeš. Sad, nekome je ovo smešno čuj jel dišeš lol ali sa biološke strane nismo se menjali. Jednostavno živomo u periodu kad su to neophodnosti da uopšte živimo. Kad ljudi dosegne biološke uslove da ne jedu, da se ne kote, da ne piju vodu, da ne dišu i sl. onda može početi razmišljanje ko smo i odakle i šta sve ima itd itd. Kao civilizacija smo daleko dogurali a na evolutivnom planu nije prošlo 5 sekundi. Šta mozak ti se razvio kao? Pa opet rintaš po ceo dan za parče leba i pičke. U što se razvio usraću se sad u gaće.

Ovaj Strahinja je konačno postao muško +

Ovaj Strahinja je konačno postao muško +