Prijava
   

Postati neko mudo u svetu gitarista

Odsvirati The Jack od AC/DC onako kako to Angus radi na koncertima - ali baš celu pesmu. Oni koji trebaju da znaju kako to izgleda, znaju.

Bilo je to davno, kada sam čuo ovo. Bila je rasprava o tome kako ko šta svira i bla, ovaj hoće ovo, ovaj zna ono, jedno 'oće Mejdene, jedni Sabat, jedni Metaliku.. I dođe jedan čovek i reče - svirajte vi šta hoćete, i kako hoćete, i možete svirati celu metal i rok diskografiju iza ledja. Ali kada odsvirate The Jack od AC/DC kako treba, e onda postajete mudo u svetu gitarista. A ja još dan danas nisam čuo da je iko to i pomislio da svira. Ne jer neće, prc. Nego jer to svira samo jedan lik na ovom svetu.

Komentari

Знао сам да си ти.

Ja se trudim, ali ne kapiram. Prvo sam live verziju i čuo, a tek posle studijsku, ali ne kontam zašto baš The Jack, koji se i ne svira nešto preterano. Osim solaže. Ili je u pitanju sarkazam? Enlighten me!

Ahh.. Provaljen? (:

Hippy, nije sarkazam. To je tako kako sam napisao. Uzmi par verzija live ove pesme, poslušaj pažljivo, prati šta Jang radi i svira, kako svira, upoređuj, i na kraju će ti biti jasno. Nije fora da se ovo objašnjava, fora je da se skonta lično i personalno.

+

ali ne radi se o pesmi. Nekome je pojam "The Jack", nekome "Sultans Of Swing", nekome "Eruption", nekome "Apache", nekom "Black Magic Woman", nekom "Comfortably Numb", nekom "Surfing With The Alien", nekom "Evil Eye", nekom "Born Under A Bad Sign", nekom "Little Wing", nekom "Domination", nekom "Requerdos de la Alhambra"...

Kad imaš svoj ton, svoje karakteristične fraze, kad umeš da preneseš emociju, kad ljudi posle prvog rifa ili prvog takta solaže kažu "E, to je on!"... onda postaješ neko mudo.

Upravo. Upravo. Razumemo se.