Prijava
   

Poštenom nalazaču sledi nagrada

Slamka spasa za povratak lične, a izgubljene materijalne vrednosti. Iš'o si putem, jebiga, nešto se zagled'o i ispao ti novčanik sa sto evrića, ako uopšte i imaš te pare. Naravno, vratio si se posle dva minuta da ih pokupiš, ali one su sad već vlasništvo slučajnog prolaznika. E, sad, da bi ih vratio nazad, moraš da objaviš oglase po nekim lokalnim radio stanicama, šatro tražeći novčanik nazad zbog dokumenata i tih pizdarija, dok su novci manje bitni, ali svakako poštenom nalazaču ide nagrada. Realno, koliko neko može da dobije od jedanaest hiljada dinara ako ti ih vrati ? Možda, najviše dve, jer treba pokriti i troškove prilikom davanja oglasa, a i kupiti drva za zimu. Stoga, ovo nije nikakvo rešenje za vraćanje bilo čega izgubljenog i nalazači se neće upecati na taj mamac.

-Jebote, kad smo već kod para, zaboravi ja, idem juče ulicom, tako blejim, i nađem, nećeš verovati, novčanik. Sagnem se, kao ispustio sam ja, pa da ga uzmem, otvorim, kad unutra petnaest soma i još koja kinta, neka lična karta, vozačka i pasoš. Jebote, kako su mi te pare legle, ne možeš ni da zamisliš, odma' kupio tri boksa pljuge i nas'o u mog Juga deset litara.
-Čekaj, poznato mi to. Juče sam sluš'o na radiju da je neki Milutinović kao izgubio nekih blizu sto dva'est eura, jadan, svakih deset minuta ide njegov apel da mu neko vrati. Treb'o si se raspitati čije je to, dobio bi i neku kintu pored toga što bi učinio dobro delo vrateći mu.
-Da, da, dobio bih za kutiju pljugi, a ja uz'o tri boksa. Mani se toga, vratiću ja njemu ličnu i vozačku, jebiga pasoš sam izgleda dao sinu da se igra, pa kad bude hteo nek pokupi to, ja pare ne dam.

Komentari

jedan od mojih ujaka je tako izgubio poveliku kintu, dao oglas na radio da mu pošteni nalazač samo poštom pošalje dokumenta, a lovu i novčanik zadrži...

Pa tvoj ujak je baš dobrica.
Pluščina za defku +++

Zamisli to, ja da sam na mestu ovog ko izgubi pojma nemam šta bih uradio, ali pojma nemam, ličnu kartu možeš izvaditi za dve hijade, pasoš isto tako, sad ne znam vozačka je zajebana i to... Možda bih i ja rekao da vrati samo dokumenta, jer ako bih sve tražio ništa ne bih dobio.

Nikad neznaš u današnje vreme šta sve ljudima može da padne. Mogo je da se ne javi da je našo dokumenta i lovu, ljudi su pakosni.

Da, vidiš ovog iz primera baš boli uvo za ovog što apeluje preko radija.... a tako i jeste zaprave..

Ali to smo mi, pa o čemu mi pričamo, pre neki dan se zapalio park verovatno je neko bacio pikavac i niko da pozove vatrogasce neko svi prolaze i gledaju požar.

Pa tvoj ujak je baš dobrica.

Jes' kurac dobrica, to bilo u vreme SFRJ, a on profi vozač - kad izgubiš pasoš i vozačku prvo ideš u DB da objasniš da nisi prodao dokumenta pa onda čekaš šest meseci da ti izdaju nove dok vide da niko ne koristi tvoje. Znaš koliku kintu vozač šlepera i cisterni sa opasnim teretom izgubi za to vreme?

Znači, gledao je sebe ? :)

Ne znam ljudi, mozda sam ja lud ali kad bih našao neku lovu a uz to i dokumente ja ne bih mogao ni dinar da uzmem. Živ bi se pojeo. Poslao bih sve komplet na adresu iz dokumenata. E, al zato kad bih našao samo kintu bez dokumenata palio bih sveću "neznanom junaku" bar mesec dana ili duže, zavisi kolika je lova.

Tako je Dušane! To su obraz i čojstvo!