Prijava
   

Postiti

Odreći se na jedan dan svega ovozemaljskog sto nije neophodno za preživeti taj jedan dan. Ne samo masne hrane, već i duvana, alkohola, seksa, televizije, interneta i drugih uživanja. Većina našeg nebeskog naroda će biti čitav dan pomalo nervozna jer ne sme da se jede masno. Zato će jedva dočekati ponoć pa da navale na pihtije, prase i barena jaja..

Neki tvrde da je post gotov kada izadju zvezde..Postite do mojega

Komentari

Ne postim i to ne radim iz principa.Smatram da je potpuno beskorisno i licemerno "postiti" jedan ili dva dana u godini i misliti kako si uradio nesto bitno.To se zove sviranje kurcu !!!
Ako neko hoce da uradi nesto za svoj organizam,neka se pridrzava posta po crkvenom kalendaru....pa onda moze da bude baja.Ko odgladuje veliki post....o njemu ,cak ni ja ne mogu nista da kezem lose!!!

Ne postim zbog tela. Uostalom jutros sam se i omrsio, ali sam ipak nastavio da postim - bitna je inicijativa i volja. Dok postim setim se onih koji nemaju šta da jedu, pa ih malo bolje razumem. Slave, veliki petak, uskrs, božić..To su praznici koji služe da bi ljude okupili, a okupljanje je jedinstvo. Da nema toga, mnogo ljudi bi prestalo odavno da se vidja. Dobro je svako zlo koje nas spaja i drži na okupu, makar to bilo bombardovanje ili glad.