Prijava
   

Pravila kod kupovine telefona

Mnogo zajebana stvar,pogotovo zato sto ima stotine modela po istoj ili slicnoj ceni.
Mnogi ljudi bacaju pare na te spravice,a sve zato sto ih mrzi da pre kupovime malo procesljaju net i pogledaju specifikacije modela koje kupuju i vide da li im odgovara bas to.

1.Jebes dizajn,jer se dizajn placa
2.Proveri u specifikaciji da li telefon ima sve od funkcija sto ti je potrebno
3.Zaobilazi Iphone i sve sto ima veze sa njim,jer ne zelis da budes ovca koju ce da osisaju za govno od uredjaja
4.Ako zelis telefon za pricu kupi Nokiju i to neki jeftiniji model
4.Ako zelis "pametan " telefon kupi iskljucivo HTC,bilo na Windowsu,bilo na Androidu
5.Ako zelis da slusas muziku na telefonu,Samsung nije nikada pravi izbor,zato sto nema standardni konektor za sluske i moraces da se zajebavas sa kojekavim adapterima i sl.

...a najgore je sto neko moze da uradi,jeste da se dobro informise i ode na buvljak da kupi telefon,istina po nizoj ceni.Svaki drugi telefon u ponudi je barem jednom bio izvadjen is wc solje!

Komentari

Nisam dugo dao minus, ali ti si ga bas zasluzio. Necu ulaziti u detalje sta i kako, dosta je reci da sam malo u struci sada...verujem da pojma nemas kako ide procedura nabavke telefona iz azijskih firmi do police za kupovinu. Takodje, nije do marke kvalitet, nego do modela. Neki samsung uredjaji imaju sjajan zvuk. A HTC je za pametan telefon osrednji, mozda bude bolji sa razvitkom Androida, ipak za sada primat drze neki drugi telefoni. Takodje, mnogima znaci da ne tegle ciglu ( posebno devojkama, dizajn se zato i placa ) tako da ni prva stavka ne stoji. Za kraj, izvini - ali ovo nije defka nego tvoj stav koji je ocigledno napisan bez ikakvog iskustva, vec posle svrljanja po mobilnom svetu.

Vidi se da nikad nisi drzao iPhone u ruci.

Koji telefoni iz klase "pametnih" su po tebi bolji od HTC modela?
Samsung nisu,Motorola nisu,Nokia nikako.....naravno,mislim od standardnih uredjaja,a ne nekih profi uredjaja koji zalaze u egzotiku.

Marko93
pre nekoliko sekundi obriši

Vidi se da nikad nisi drzao iPhone u ruci.
---------------------------------------------------
Potpuno si u pravu,nisam drzao iphone u ruci ....citavih pola sata.Srecom sam moj dobio,a da nisam nikada ga ne bih kupio zato sto je u sustini govno od telefona,govno od plejera(sa istina sjajnim zvukom),govno od internet uredjaja.Sta god da pokusas da radis naici ces na neka ogranicenja.Govno radi onako kako ga je zamislio usrani Stiv Veliki Brat Dzobs da se cak ni jailbrake-ovanjem ne moze koristiti pun potencijal uredjaja,koji hardverski i nije nista posebno!

Ne treba sad da ulazimo u raspravu, ali ne treba ga tek tako odbaciti jer je on pravljen sa potpunom drugacijom idejom i ne treba biti oznacen kao krs samo zato sto se nekome ne dopada ta filozofija.

Po mom misljenju, istina je da mu dosta funkcija fali i da ima ogranicenja, ali su one funkcije koje poseduje uradjene mnogostruko bolje nego na drugim telefonima, a to naravno vazi i za kvalitet hardvera.

Inace najvise cenim HTC sa Androidom, trenutno.

Ma ja izaberem neki jftiniji telefon koji mi je primamljiv na izgled, i bas me briga sta ima od funkcija, jer mi samo funkcije pozvati i poslati SMS trebaju, i da ima upotrebljivu kamericu.

I onda ostatak para stavljam u stek za Hi-Fi opremu ili letovanje.

nista na Iphonu nije bolje,samo je sarenije.Sva tehnologija koja se ugradjuje u moderne uredjaje je manje vise ista i razlika je samo u softveru koji sve to tera da radi.Besmisleno je dati 500-600 evra za uredjaj koji radi samo ono sto mu je tata Dzobs rekao da radi.Ko je blesav da da lovu za jebeni dizajn(koji po meni i nije neki),potpuno zasluzuje taj uredjaj.

Pa ima jako dobar ekran, mozda su ga stigli sada, 3 godine nakon izlaska prvog iPhona... a vazan je i sam softver i njegov UserInterface koji je dizajniran nameski za touchscreen... A ne slazem se da sa jailbreakom ne moze da se postigne maximum iz uredjaja.

Ekran je zaista vrhunski i tu se sve zavrsava.Multitouch je genijelan,ali ga je htc vec imeplementirao u svoj uredjaje,istina za evropsko trziste,zbog patentnih prava.

A po tebi ostali, npr SonyEricsson ne postoje? Pa u svetu su još General Mobile i još bilioni brendova...

Sonija izbegavam jer je poceo puno da sara sa operativnim sistemima,a to nije dobro.Za obicne korisnike koji samo pricaju telefonom,svaki telefon je dobar!