Prijava
   

"PRE" i "POSLE"

Majka i ćerka savremenog marketinga. Jin&Jang jebene komercijalizacije, tj. ukoliko ista ima nameru da bude i najmanje efektivna. Reklamna tehnika koja, ukoliko je sudeći po njenom statističkom učešću u svakodnevnom reklamnom materijalu kojim smo zasipani, donosi zagarantovani prodajni uspeh svojim cenjenim korisnicima, uopšte da ne pominjem epsko i pomalo neslućeno zadovoljstvo nas zahtevnih kupaca rendom proizvoda po pristupačnoj ceni. Najčešće primenjiva na robu lične, da ne kažem, "spoljne" upotrebne funkcije, strategija iz naslova na najbolji način dokazuje tvrdnju da se uz malo strpljenja i mnooogo photoshopa potpuno može izmeniti slika života onakvog kakav jeste.

Elem i ne zalazeći previše u moralnu stranu sâme tematike, problem sa reklamiranjem praktično svakog proizvoda na plavoj planeti ležao je u jasnom, ubedljivom ali opet vremenski ili prostorno ograničenom DOKAZU FUNKCIONISANJA određenog kurca-palca ( koji će vam, razume se, "promeniti život" ) PRE nego što ga vi ludi za istim pazarite za XXXX, 99 dinara, u 12 mesečnih rata i uz "bonus materijal" jer ste nazvali jebeno "odmah". Lucidni marketinški stručnjaci eonima su pokušavali da nađu dobitnu kombinaciju slika, slova, brojeva i onog ćelavog Švabosa sa brkovima ne bi li mušterijama širom sveta uvalili nasumično sranje iz šarene ponude govana svojih poslodavaca, ali bez uspeha...a onda se neka jajara od njih dosetila genijalštine iz naslova i za vjek vjekova promenila naše živote. Dabogda te rak izjeo, ti galopirajuća metastazo od ljudskog izmeta!

- E, kevo, divi što sam u novinama naš'o neki preparat za bubuljice, 'nači, pomog'o je ovoj nakazi, 'de neće men...
- Slušaj, bre, idiote jedan! Ako me još jednom prepadneš sa tako nekom slikom, ima lično da ti odafikarim glavu pa nećeš više uopšte morati da brineš o licu, ščuo?!?!?

----------------------------------------------------------------------------------------------------

- I kažete da ova KSENON AMUN RA ANTIEJDŽ VODOOTPORNA AMAJLIJA zaista štiti od negativnih zračenja?
- O, kako da ne, nasumični lakoverni kupče! Pa, pogledajte samo slike "pre" i "posle" u našem ekskluzivnom katalogu...Vidite li razliku u boji i opštem raspoloženju lica maneken...pardon, "zadovoljnih korisnika"?
- Da, da, neverovatno...Ništa. Uzeću tri.
- Ako uzmete četiri, dobijate još jednu gratis...
- Što odmah niste rekli!

Komentari

Posvećeno kolezi CountZero-u. Još jednom svaka čast, brate!

Odlicno ti ovo.
+++

Još gi neka da mi prokomentariše rad:(

Ево профе, ево...
++

Sjajna opservacija.+++

Dabogda te rak izjeo, ti galopirajuća metastazo od ljudskog izmeta!

Koje useravanje u čoveka, onako u usta i još nabijanje petom
+++++

Dođe tako trenutak opakog besa u čoveku, Džo. Tja, proš'o je...