Prijava
   

Preko

Država utopija svih nesrećnih Srba, koji su trbuhom za kruhom morali u potragu za bolji život. Preko je alijansa, koju čine nekoliko država, čiji su predvodnici "Velika Trojka" (Austrija, Švajcarska, Kanada). Preko je satisfakcijsko mesto svih naših nesrećnih, sada već pečalbara, koji dođu tamo. Krvav znoj plaćan je kao porez, a zauzvrat je dobijena veća kuća od komša Milove u Malom Lađoviću kraj Luga reke. Onaj Srbin koji ode Preko, postaje večiti patetični rodoljub, zakleti patriota, iako i dalje misli da postoji Socijalističkakvazifederativna Republika Jugoslavija. Srbija mu postaje važna, jednako kao i dve napršćene Šveđanke, dok mu mandžaraju salamu u novoj Benbari, koju je, jelte, kupio od krvavo akademski zarađenog novca, čisteći kanalizacije u Malmeu.

U zemlji Preko nema nerviranja. Koji će kurac nerviranje, dovoljno se nervira narod koji nije otišao Preko. Nema cimanja za padanjem tiketa u '90., jer kad dođe u Srbiju, mogao bi da otvori lanac kladionica od keša koji je sačuvao za godine bivstvovanja tamo. Nema mučenja oko škole za decu, i onako će ih profesori gledati ko bele medvede i ne davati ostaloj deci nikakvu šansu da sprdaju Srbe, jer smo, čujkurče, jadni mi, napaćen narod.

Zašto ne otići Preko? Ili zašto otići? Svako bira svoj put, ali jedna od pozitivnijih strana je ta što ćeš moći da glasaš za Milana Stankovića i njegov bolesni gistro hit na Evroviziji. Ili što ćeš moći, TI, kad se vratiš u domovinu da daš rođaku iz Kosjerića za čokoladu. Ili što ćeš biti u prednosti u odnosu na ostale koji pišu DM Sat-u muzičke želje, jer ti si bre u Beč! Mane nisu ustanovljene, osim postajanja uberljaljančine i gubljenje nacionalne svesti.

- Esčula da je Dragicin mali ot'šo Preko?
- Juju, pupu, 'leba ti?
- Da, kako da ne, eno ga mučenik, čisti vecešolje nekoj matorki, ima bog-zna-kolko kruna platu, plus što joj pomaže (if u know what i mean pogled) u "potrebama"
- Ako, ako, sam' nek je on živ i zdrav. Saću zovem Dragicu, da kaže Mići da mi donese neku Ikeinu džidžabidžu. Aj uzdravlje

Komentari

zajebane su ove dugacke, ako mi postane dosadno - ja klepim minus. tis dobijo zvezdu.

Ма, не. Боље је овде, мајке ми. Чистим говна за џ.

Ovo je odlično.

+

Добра је и ова, али нисте требали да бришете оно...