Prijava
   

Priča za sebe

Epilog burnog života, prepunog himalajskih uspona i nijagarinih padova, uzaludne ali odvažne borbe za sopstveno parče zemlje, šaku soli i bezbednost najvoljenijih bića.
Ja znam da nije poražen iako njegove zureće oči odaju utisak nemoći i oronulosti... Mnoga blata i govna je taj pregazio, Dunav preplivao uzvodno... Taj je tri hiljade i sedamsto recki na zatvorskom zidu urezao. Taj se borio protiv raznih Kaligula i Atila Hunskih, protiv kuga i ciroza, požara, agenata, dripačkih cokula, deseptikona... pa nije ni čudo što je post'o mediokritet, namćor.
To je ustvari panja, gromada, neko ko u malom prstu nosi ono što mnogi neće za života poneti. Iskustvo Davida, mudrosti Dalaj Lame...
Sve što mu je potrebno je mir... Nema tu povratka, samo mir...

Novi direktor u obilasku sveže prodate firme... bradati, zadrigli poslovođa ga vodi kroz postrojenje i upoznaje s' kadrovima...

- "Ovo vam je farbara, trenutno radi druga smena... Ovo je Mile, šef odeljenja, a ovo su naši najbolji farbari: Nikola, Cane i Ćela..."
- "Aha... Dobar dan svima..."
- "Dobar dan direktore..."
- "A ko je onaj tamo...? Što on nije prišao?"
- "A to vam je naš Raša... Raša Flaša. On je ono... priča za sebe, ako me razumete. Samo ga treba pustiti da na miru radi i nema problema, dobar je..."
- "Mhm... da, razumem. Nego, da mi vi pokažete bilans troškova za ovu godinu..."

Komentari

primer onako...ali kako si me opisao u defki svaka ti čast...+ ko..ma onoliki...

Pretpostavljam da jesam... :)
Pogotovo drugi deo definicije...

Sviđa mi se.

Ostavljam plus i komentar da mi se sviđa. :)