Prijava
   

Priče sa zapadne strane

Objašnjenje, odnosno odgovor starijih navijača kada ih danas pitaju idu li još uvek na fudbalske utakmice. Stara garda za koju je navijanje predstavljalo šalove, zastave, dlanove i trošenje grla do tačke kada postaju nemi na nekoliko dana. Povremeno i neka šorka čisto da se ostane u formi, ali uvek u granicama fer pleja.
Ljudi koji su imali neki kodeks i ponašali se u skladu sa njim, a niko im zbog toga ne bi rekao da su pičke. U poslednje dve decenije ne snalaze se u novim okolnostima i među novim klincima ili tačnije rečeno ne dopada im se ono što danas vlada na tribinama. Cigle, noževi pa i gije nisu njihov način rada i navijanja niti su to ikada bili. Huliganizam im nikada nije bio blizak, niti su ga razumeli, jer oni su na stadion odlazili da bi bodrili svoj tim, a ne da prolivaju tuđu krv. Zbog toga su se preselili na zapadnu tribinu gde mogu da koriste dlanove kako bi nagradili neki dobar potez ili da puste glas čisto da ih želja mine neopterećeni prepucavanjima između navijačkih kopova. A ni fudbal više nije ono što je nekada bio, pa ni priče sa zapadne strane nisu baš česte.

Hvala Rezervoar dogu, jer me je inspirisao komentarom na Predražinjovu šipku

- Kimi da neće i tvoj matorac sa nama u subotu na derbi?
- Sumnjam Sale. Možemo da ga pitamo, ali mrka kapa od toga.
- Što bre? Toliko nam je pričao kako je prošao staru Jugu za Zvezdom, silna gostovanja po Splitu, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru i gde sve ne.
- Sale za njega su to neka druga vremena, ali 'ajde probaćemo.
- Ćale aj na derbi, idemo Kimi i ja.
- Hahaha sine jesi li ti normalan? Koji ću vam kurac ja tamo?
- Daj bre ćale uši si mi probijao sa pričama kako si odlazio na utakmice i pratio Zvezdu svuda. Što nećeš sad?
- Mali nije to više moja igra. Šta ću ja na severu sa vama balavcima? Sada u obzir dolaze samo priče sa zapadne strane.
- Ne razumem, kakve priče, kakva zapadna strana?
- Ej bre šiljokuranu pojma ti nemaš. Za mene je sad samo zapadna tribina, da mogu na miru da gledam utakmicu, mada i nema šta da se vidi. Gde ću ja da se guram sa onim balavcima po tribini, onima što odmah vade noževe ako pomisle da si ih popreko pogledao. Treba da mu drknem jednu roditeljsku, a onda da fasujem batine od pola tribine? Idi bre u kurac.
- A i to što kažeš. Doduše ni Zvezda nije pet godina uzela titulu, pa i nemaš zašto da ideš.
- Marš u pičku materinu mali.

Komentari

Кои курац са скором, на прву реченицу сам дао плус бре!
Добра бре!
+++

Hvala ljudi, valjda će biti bolji skor.

Odlična defka Gonzales. Ovde ide *

Mada ponekad ti matoriji kažu "Moje je dete položilo vožnju i zapute se da opet malo izdivljaju kao nekad.

Kure to je taj rad, mada sam ja naglasio da me je Dogov komentar inspirisao na ovu verziju. A defku sam ti davno plusovao.

Јеботе што је ваки скор дефка је одлична

Мој отац ишао на утакмицу Звезда- Барселона када су за Барсу играли Марадона и Шустер, утакмица позната по Марадонином лобу, ушли су у 7- 8 сати пре на стадион. Био је везан са ортаком за руке гајтаном од пегле да се не би изгубили међу 100000 душа, каже, испале су две три шорке заствама и након пола сата ти људи су били загрљени и најбољи пријатељи, без неких болесних комплексашких сукоба. Иста ситуација са њим као и са типом из примера тај више неће крочити на стадион, а прошао је много боље него ми гледе квалитета фудбала и свега осталог што иде уз исти. +

ова још боља. осећа се тај дух времена.

ово бре за кавер пејџ. +