Prijava
   

Priključen na Djerdap

Izreka nastala u vreme nestašica struje za one koji su je nekim čudom uvek imali u toku tih restrikcija. Objašnjenje za nesrećne komšije u drugom delu grada bilo je da, eto, mi imamo sreću pa smo zajedno vezani na mrežu sa bolnicom, hitnom, kasarnom ili nekim drugim objektom koji ne sme da nema struje. E sad, izreka je prerasla u priključen na Djerdap za nekog ko baš u svakom trenutku nekako ima struju ili bilo šta drugo kao što su šećer, zejtin, brašno, cigare....

Dodatno, takvi koji su u svako vreme imali sve, izazivali su ako ništa drugo podozrenje, pa priključenost na Djerdap ima malo lopovluka u sebi, ako ništa drugo a ono prizvuk istog.

-Paki, odakle ti opet taj original petsto kec, grčki? Pa to se bre ne mož' nadje ni za lek!

-Pusti ga, on priključen na Djerdap, kod njega sve ima!

Komentari

Ja kad sam bio na ekskurziju na Lepenski vir, otisli mi da vidimo kako izgleda Djerdapska elektrana, pa usli u neku prostoriju gde nam neki lik objasnjavao kako to radi. I, na pola price, ne znam sta je bilo, ali neonke sto osvetljavaju prostoriju se pogasise (neki kurslus, ne znam ni ja). I sad, sve bi to bilo ok, da jedan lik nije ozbiljno odvalio "mora da je restrikcija", na sta je nastala opsta zajebancija.