Prijava
   

Primate li evre?

Primamo.
Riba smrdi od glave.

Jedan od indikatora koji pokazuje stepen zabijenosti u pičku materinu neke zemlje. Pokazuje bananizam jedne države.
Odeš u normalnu državu Švecku i pitaš "Je l' primate evre?", a kao odgovor dobiješ, u skladu sa viševekovnim skandinavskim gostoprimstvom, prekršajni nalog plus eventualno čeličnu imitaciju Torovog malja u čelenku. M'rš iz moje avlije! Osim, naravno, ako bi pitao neku sisatu Helgu duge plave kose. Od nje bi kao odgovor verovatno dobio: "Ne znam, nikad nisam stavljala sto evra u pičku, al' probaću, i analno."

U nas štošta može svakako. Kad jednu godinu rovare cestu, da naprave kanalizaciju, pa asfaltiraju, pa opet na godinu rovare da sprovedu gas; kad jedan čovek može da bude direktor doma zdravlja, poslanik u skupštini, predsednik mesne zajednice, u predsedništvu civilne zaštite, u predsedništvu foruma za bezbednost, predsednik odbora za budžet i finansije i predsednik komisije za sport, onda je sasvim jasan odgovor na pomenuto pitanje.

Vreo proletnji dan. Grad je pun studenata iz Bosne, Crne Gore i unutrašnjosti. Danas je živo u prčvarnici pored random autobuskog stajališta u Beogradu. Puna je! Dobro je - ima posla! Cene su nagruvane, ali tu niko i ne dolazi u redovnu kupovinu osim tri babe iz komšiluka i četiri studenta iz privatnog smeštaja koji svraćaju po svoje dnevne doze dvoguzih. Kasirka se preznojava. Klima već odavno ne radi, a škrti gazda neće da popravi. Ovaj 'oće kolu, onaj cigare, onaj žvake, neki peti dva'es' deka salame, jedna od baba iz komšiluka došla po hleb - mnogo nepoznatih likova se vrzma. Pare lete na sve strane, uzima, prima, vraća kusur, žvake. Na red dolazi verovatno student bosanac (poznala ga je po glavi) i traži litar kole. Ova mu polako pakuje u kesu.

- "Primate li evre?"

Kasirka diže pogled, ruke joj se tresu. Gazda je rekao da mora, ali i da leti napolje ako je uhvati inspekcija. Odjednom, sva šarolikost faca u radnji se preliva u samo jednu boju - boju inspektora. I glavati bosanac joj postaje sumnjiv. Sve se dešava u sekundi. Šta da radi? Na pamet joj pada i onaj kredit koji ima kad je kupovala mašinu za suđe. Bosanac već stoji sa ispruženom crvenom desetkom. Još jedan kratak sken faca i nek ide sve u tri pičke materine!

- PRIMAMO! Može kusur u dinarima?

Komentari

Bra'o majstrore, mnogo bolja od neg' ona iz prethodnog kruga. Sviđa mi se ovo za Švecku. +++

Јебо си му кеву с Швеџама!
Ја живео у Турцке, РусијЕ и Швајцарске. Погоди где примају јевреје од те три земље? Само у Швици, тамо им је то као резервна монета, због туризма, ал те за курс прејебу малко. Турци и Руси, а боге и Туте Бугари те само елегантно одјебу по систему "Братко-ене ти тамо банке или мењачнице па се јеби с њима за курс, ја се у те усташке паре ич не разбирам".
Наравно пљус.

Osim, naravno, ako bi pitao neku sisatu Helgu duge plave kose. Od nje bi kao odgovor verovatno dobio: "Ne znam, nikad nisam stavljala sto evra u pičku, al' probaću, i analno."

plus ovde nisam dalje citao.
Lazem,jesam. Svaka cast!

dobra defka, opet. izgleda da ti stvarno znas da pises, nije te samo ukenjalo prosli put :)

Добра је и ова, ал' она друга ми мало боља. +

biće teško, primer je odličan

Bravo. Odlično odrađeno. Turnirski onako, dobro opisana gužva i vreva, njena frka za inspektora i šveđanka naravno :)
+++

Vukajlijaško telo, dolično.