Prijava
   

Privatni fakulteti, npr. Megatrendy, Singidunem, Fabianus...

"Prestižne" obrazovne ustanove koje odmah posle srednje upisuju uglavnom specijalci. Većinu "klijentele" čine propali slučajevi sa državnih visokoškolskih ustanova.
Posebna kategorija su partijski kadrovi iz državne uprave kojima pod hitno, za juče, treba diploma zbog nove kategorizacije radnih mesta.

kolko para tolko muzike i diplome

Komentari

podržavam sve što je u suprotnosti sa kupovinom diplome!

vecinu kadrova cine burzujici koji ne zele ni da uce ni da rade

Upisi ti privatni pa da vidis kako se pada :)
- ja idem na fabus -.-

brate mora da si okasnio na ispit :)

Znači ti:

-Ja ne pišem napamet!

-Za +/- me baš briga, ne hrani me vukajlija hlebom!

-Diplomirao sam na državnom ekonomskom, trenutno na postdiplomskim!

-Slušao semestar postdiplomskih u inostranstvu!

-Trenutno živim jaaaaako daleko u gradu od 4 miliona ljudi, a ovde me je firma premestila iz Niš na unapređenje znanja. Moji rade u državnoj upravi tako da znam kako im izgledaju kolege!

-I odlično znam kako vi padate (sa stolice) na privatnim "fakultetima"!
Svi koji ne upišu godinu kod nas pređu odmah tamo i preteknu nas sa diplomskom žurkom (bilo nekad, mislim žurka).

-Samo mi reci da si ga upisao jer je naporan i prestižan?!

-Moj kolega je tamo kod vas asistent :P

-Da si živ i zdrav :)

haha singidunem, sve si u pravu komso!!!
NAzalost to je jedino drzavno sto je bolje od privatnog u ovoj zemlji

Неко на факс иде због звања, неко због знања.

Школа није мерило знања. Нити труда уложеног у њу. Тај труд често ни нема везе са оценама.

Личан пример: Много пута присуствао понижењу доктора са државног економског од стране лика који је завршио вишу просеком испод 7. Од човека са 3 разреда средње научио више о менаџменту него од свих профана заједно.

Нису свима лако и тешко исте дефиниције.

Неко уписује више због недостатка кинте. Није лако бити самосталан у Србији са двадесет и неком.

Увек постоји часних изузетака. То ОБАВЕЗНО треба напоменути.

@Дурланац ПВО

Углавном готивим твоје ставове, често као да си урадио paste из моје главе, барем што сам виђао задњих пар дана колико сам овде. Али, нема горе ствари од препотенције и ароганције.

hahhaha, ti mora da si zavrsio ekonomski posle 6-7 godina studiranja, a onda na posao primili neku sisatu koja je zavrsila megatrend. Jes', vala, frustrirajuce :)

Pa bilo je i takvih slučajeva, naravno. Ali nisu sisatu primili zbog boljeg znanja nego bolje veze ili boljeg poprsja. A i moja sestra od strica rođenog je pukla na državnom, pa sad štrika Maksitrendy po 5 ispita za rok i sve kuka kako je PRETEŠKO I NEHUMANO to što im tamo rade. A na državnom za celu godinu dala 1 ispit i 2 kolokvijuma. A u Niš na oba fakulteta predaju isti profesori, to sam zaboravio da napomenem. To je najbliži primer koji mogu da navedem. I ko je tu lud a ko blesav?!

Što se sisate tiče, ona i dalje puši šefu na mestu sekretarice a mene primili u međunarodnu kompaniju i prebacili u inostranstvo radi napredovanja :)

i posle kad ti doca odseče pogrešnu nogu...

"Prestižne" obrazovne ustanove koje odmah posle srednje upisuju uglavnom specijalci. Većinu "klijentele" čine propali slučajevi sa državnih visokoškolskih ustanova.

kako izbija iz tebe neka frustriranost i kompleksi....ja sam bio i na drzavnom prvo pa sam batalio, pa na privatnom pa sam i to batalio...u svakom slucaju video sam iz prve ruke kakvi sve mamini i tatini genijalci upisuju drzavni faks i dice se time, nebitno sto nemaju veze sa zivotom, a kamoli sa gradivom...

nema potrebe porediti tezinu i ozbiljnost privatnih i drzavnih normalno, al definitivno se ''klijentela'' sa drzavnih previse nadmocno postavlja u odnosu na ove druge...a eto, ti si zavrsio ko zna sta, iako te niko nije pitao napomenuo si kako si na postdiplomskim, kako zivis u inostranstvu kako si ovo kako si ono, drugim recima malogradjancina izbija iz tebe tako da ti ni 4 fakulteta drzavna nece pomoci da budes covek