Prijava
   

procedura za vadjenje novog pasoša/lične karte

Radnja sa kojom će svaki državljanin Republike Srbije biti svojevremeno upoznat, sastoji se iz dve faze. Od ključne je važnosti imati razrađenu strategiju vezanu za pomenutu proceduru.
Prva faza:

Jedna od najvažnijih stvari koju biste trebali da uradite pre nego što se uputite u MUP je da dan određen za vađenje validnog dokumenta precrtate u kalendaru a potom navijete budilnik u 4, da biste na vreme stigli da "uzmete broj". Sama procedura počinje upisivanjem na spisak, za koji niko nije siguran za šta služi. Preporučljivo je započeti razgovor sa penzionerom koji se nalazi na početku reda, koji najverovatnije se tu ne nalazi zato što vadi pomenuta dokumente, već se zagreva za jutarnju vožnju GSP-om, međutim, s obzirom na to da pomenuti penzioner zna imena zaposlenih , ne bi valjalo imati loše odnose sa njim. Takođe je preporučljivo sa sobom povesti neko malo dete zato što ljudi sa malom decom imaju prednost (ukoliko nemate svoje, možete se ponuditi nekom rođaku ili komšiji da pričuvate njegovo), ukoliko niste uspeli da nađete dete odgovarajućeg uzrasta, možete da probate da simulirate kašalj ili možete glasno da pričate o nekoj super zaraznoj bolesti koju vam je doktor baš juče otkrio (ovo, međutim, ne uspeva baš uvek). Kada konačno stignete na red (ako stignete na red, odnosno ukoliko se nalazite u prvih 100), zakazuje vam se vreme u koje treba da dođete tog istog dana da predate dokumenta. Time se prva faza procedure završava.

Druga faza (samo predavanje dokumenata):

Optmisti dolaze 15 minuta ranije pre zakazanog termina (u slučaju da ih prozovu ranije) dok oni malo iskusniji dolaze 15 minuta posle zakazanog termina. U svakom slučaju celo društvo je tu + onaj isti penzioner koji pravi pauzu između jutarnje i poslepodnevne vožnje autobusom. Počinje prozivanje. Kada vas konačno prozovu, ukoliko sistem nije pao baš kod vas, samo predavanje dokumenata ne traje duže od 10 minuta. Najzabavniji deo predavanja dokumenata je slikanje. Ma koliko puta vas slikali, na najboljoj slici, koja će krasiti vaš dokument, izgledate kao da su vas upravo povratili iz kliničke smrti. Srećni i zadovoljni idete kući.

Posle 20 dana faza 1 i faza 2 se ponavljaju kako biste poništili stara i dobili nova dokumenta.

Komentari

+ само још део да у Новом Саду су укинути бројеви због пензоша који су ујутру долазили први узимали папириће(број) и направили бизнис од тога....једна реч : СРБИЈА ^__^

п.с.
Није лако бити Србин али не бих био ништа друго !

opaa, stvari su se u medjuvremenu popravile. Ja sam proletos stigla u 3.30 ispred mup-a i upisala se 15. na spisak, jer se isti formirao jos u 12.30. Inace, jedan lik je bio zaduzen da cuva taj spisak, kako ga novopridoslice ne bi pocepale i napravile novi. Nije bilo deljenja brojeva.Onda smo spavali u kolima dok se Mup nije otvorio, cisto da nas vide ostali i da se upoznamo,a nadajuci se i da je neko u medjuvremenu odustao. Dosla sam na red oko jedan, s tim da je sistem padao, pa su ga dizali, pa je padao, pa je bilo neizvesno hocemo li uopste stici toga dana na red. Srbija!!!!

Kako samo simpatichno zvuchi dok chitash. Secam se da sam dobio proliv na nervnoj bazi tu negde kod crkavanja sistema.

Bravo. Genijalnost. Samo si jedno zaboravio "OBAVEZNO popiti bensendin pre polaska u MUP"... Inace, pljus k'o vrata. Svaka cast!!!