Prijava
   

Prokletstvo težnje za nečim što nemamo

Pošast duha koja nas proganja od malih nogu. Nekada smo težili da dobijemo čokoladu, kinder jaje, loptu, autiće i razne igračke..

Kada smo počeli da dobijamo džeparac, sve ovo nam je bilo dostižno ali više nas nije zanimalo. Težili smo za sony-jem, trkačkim biciklom, super-kul patikama, kasnije smo štedeli pare kako bi devojci priredili bogatiji izlazak ili neki fini poklon.

Na kraju kada počneš da zaradjuješ, sve ovo sa lakoćom možeš da priuštiš ali tada već sanjaš o odlasku na more sa devojkom u Španiju na 10 dana, sa drugarima u Prag na 5, kombinuješ kako da uzmeš neka fina polovna kola za male pare, odvojiš se od roditelja.

Posle toga polovnjak ti više nije dobar, žudiš za nečim jačim i bržim, premišljaš kako da se skućiš u svojih 50 - 60 kvadrata..Stremiš ka nekim novim ciljevima, lopte, čokolade, sony, igračke, patike..Sve ti je to sad dostupno, ali više te ni malo ne interesuje. Žena je trudna, uskoro će tome težiti tvoja deca.

Na kraju počinješ da težiš zdravlju. Počinješ da ceniš male stvari kao što je mir, težiš odlasku u banju sa tvojom babom, trudiš se da živiš što duže i raduješ se kad noću stigneš neupišan do kupatila. Nemaš više ni zdravlje, ni snagu ni mladost, i istinski si srećan kada deca i unuci ostvare nešto čemu su težili.

Komentari

+ bravo za poucne defke

od mene i omiljeno....gotivano si sagledao surovu realnost :)

Lepo sroceno,samo mi ne deluje kao prokletstvo, vise kao redovan sled dogadjaja, no, ipak plus:)

Bitne su i poucne .. mada ih ja imam svakavih :D . ali ovo djeca citaju , popularan sajt - ovdje uce brze nego u skoli .. bravo jos jednom !

Увек је тако у свему... чим добро досегнеш свој циљ, тек тада ти се отворе видици и ту постављаш нове циљеве...
Као кад се пењеш на планину... Савладаш једно узвишење, па опет угледаш високу планину(учини ти се да се ниси уопште попео), па кренеш опет да се пентраш... и тако у недоглед... Неко се пење на ту планину звану живот лако и неометано, а док некога мучи време и одрони и шта већ, а неко има хелихоптер!

I ni jedan od njih ne nadje spokoj ni tamo gore.

+++, ali znaš li šta je još žalosnije? Postoje ljudi koji su već stigli do poslednje faze, a nije im se ostvarilo ništa od onih prethodnih težnji...ni dobre patike, ni Španija, ni stan...jbg

Najezio sam se dok sam citao. Plus i omiljena.

Увек је тако у свему... чим добро досегнеш свој циљ, тек тада ти се отворе видици и ту постављаш нове циљеве...

Ne bi valjalo da nije ovako.

i raduješ se kad noću stigneš neupišan do kupatila

ajd to..neg sto posle zapisas dasku...

Ko te ima taj te nema, ko te nema taj te sanja, ko te sanja taj te voli, a ti o tom pojma nemaš. Heh!

I naravno,ja licno,emotivac...