Prijava
   

Proždrljivost

U očima naših starih, dobar apetit, koji služi da junak snagu svoju održi. U očima ovog modernog, mršavog i nikakvog sveta, pogrdno ime za dobar apetit.

- Stratimire, junače moj, kada budeš s Božjom pomoću Turke rasterao, šta će tebi ljuba tvoja za večeru prigotoviti?
- Anđelijo, moja mila ljubo, Turci će me jako zamoriti. Moram celu opsadu oko kule da razbijem, pizda im materina, inače ćemo na sirovu konjetinu spasti. Nego, gotovi mi: pečenog kokota. Njemu dodaj boba kuvanoga, zatim rotkve, al porciju dobru. K tome dodaj glavicu kupusa, da je sveža, solju posoljena. Zatim jednog malecnoga brava, od matere da odvojen nije. Onda peci ribu iz Ohrida, i još malo ribe primorkinje. Sir i kajmak, gotovi kačicu, i gotovi dosta veprovine, da ja snagu za boja imadem. Naspi krčag vina rumenoga, i još jedan slatke medovine, a ako mi pića ponestane, već ćeš sići u podrume ladne. I na kraju, meda i oraha, da ja snagu za boja imadem, kada ti se sa bojišta vratim (ako shvataš šta ja mislim, hehe...). Ajd, odoh ti, Bože pomozi.
- Ah, Stratimire... Bog te blagoslovio...

*

- Je li bre, šta da kuvam za ručak danas? Smučilo mi se ovo kuvanje, svaki dan kuvaj, kuvaj...
- Pa mogla bi da pržiš šnicle, i pire, nismo davno... I jednu litarku piva da kupim, da podelimo, a, da se zagrejemo, hehe?
- Pa jesi ti normalan? Znaš kolki ti je holesterol?! Šta ti je doktor reko?! I vidi tu trbušinu, ko da nosiš trojke! Nema! Danas samo posan grašak. I možeš jednu čašicu rakije pre ručka. Ajd, nećeš valjda za tolko da crkneš.
- Dobro, dobro, što vičeš...

Definicija pisana za takmičenje http://vukajlija.com/forum/teme/68333-svi-putevi-vode-u-pakao

Komentari

Veoma dobra paralela...

Užasna definicija, otvorila mi apetit skroz. Sad moram da prekinem dijetu. +++++++

Hahhaa, hoćeš li boba ili veprovine? Preporučujem bob. A recept u PVT :)

Sad bih raščerečila jednog kokota!

Бој у прози, клопа у десетерцу. Мудар јунак беше Стратимире.
А онда су се и више трошили него данас, па им и требало. Данас постан грашак и буди срећан што си и то добио.