Prijava
   

Psiholog

Osoba kojoj je potrebno najmanje 5 kolega nakon godinu dana radnog staža.

Razgovarajte sa prijateljima, jeftinije je i daleko delotvornije.

Komentari

Kao buduci psiholog, kazem definicija delimicno smrdi.
Treba razgovarati sa roditeljima, samo zavisi mnogo toga i od roditelja :)

Imaš li neku informaciju o tome koliko naplaćuju?

:)) Uz duzno postovanje buducim psiholozima i psihologiji kao nauci, znam par slucajeva kojima je razgovor sa prijateljima pomogao daleko vise od bilo kakve terapije lekovima i rutinskog ispitivanja. Roditelje, kao ni rodbinu, ne mozemo birati, ali sve ostalo mozemo.

@ Kika boy- nemam tu info, ali svakako moze bez tih troskova.

Zato i pitam. Hoću da znam koliko para može da se uštedi. :)

Svaka nebačena para je dobra para. :)

To i ja kažem... Još kad pomislim na finansijsku krizu... :)

Ovo jeste stav većeg dela populacije, i nije neopravdano. Zavisi kakve imaš prijatelje, da li te savetuju, da li ti popuju, da li umeju da slušaju, ili se posle tog razgovora samo prave da su te razumeli. Na kraju krajeva, ima raznih prijatelja i raznih psihologa. A jebiga, a od čega mi psiholozi da živimo ako ne pomažemo ljudima za njihove dragocene novce?

E, da, kad ste kod cena. Kod nas i nije toliko strašno, koliko u inostranstvu. Psihoanaliza je em brutalna što se dolazaka pet puta nedeljno tiče, em što se tiče cena, i obuke terapeuta. A najveći crnjak je životinjska psihoterapija u Holandiji. Naime, jedna seansa - 120 jura! Pa vi ako imate za vaše persijske mačke i zlatne ribice, pekinezere i pudle para da ih vodate po takvim neophodnim servisima za popravku psiKe, izvol'te!

Ja nisam pljuvao po psiholozima, ikikid. Samo se šalim na račun štednje u ovoj jebenoj državi, gde od poreza i poslaničkih plata normalni ljudi ne mogu ni za lečenje pare da sakupe.

Hahahahahahah! Pamtim vremena kada su psi ljude vrlo lako uspevali da oraspoloze,a nisam imala pojma da im je u Holandiji za mrdanje repicima potreban psiholog... mada se vodi opasna trka u snobizmu poslednjih par decenija...
Ikikid...ponavljam se... pravi prijatelj je najbolji slusalac, ako nije tako, nije prijatelj. Dovoljan je jedan, sto je najcesci i najbolji slucaj.
Svaka cast izuzecima medju Vama koji su stvarno posveceni svom poslu.

Moram da dodam.
Nijedan prijatelj/roditelj ne može da zameni psihologa (poslušaj stariju i iskusniju).

Savet uvažen. Poštovanje starijima, još veće iskusnijima. Definicija nastala iz lošeg iskustva drugih, a iz sopstvenog neiskustva.

Kačamak, nisam se tebi ni obraćala.
Kada se ukaže potreba za psihoterapijom, onda su svi pre toga uradili najbolje što su mogli, ali to nije dalo dovoljan efekat (roditelji/prijatelji); postoje stvari za koje je potreban objektivan i stručan pristup (oni od malopre sve imaju, ali to nikada)...